Hoe doen jullie dat zonder dat je keuken gelijk onder de vlees spetters zit ???
Ik heb het zelf wel eens geprobeerd met een theedoek, maar toen ging de theedoek stuk
Ook met plastiek zakjes was geen succes
Moderators: koekje, pearlsofpassion
Thessa en Shanti schreef: Ik mep ze als ze nog bevroren zijn, tijdens het portioneren. Dat doe ik buiten met een grote hamer op een houtblok, ideaal.Bovenstaand is de enige en allerbeste manier. Ik heb al van alles uitgeprobeerd, maar wat ik ook gebruik aan kranten, zakken, zacht plastic platen, handdoeken (blèèèh of je moet ze willen weggooien), vleesspetters overal.
Annemarie Rijnveld schreef: Ja, die rubberen matjes vind ik ook geen aanrader, spuit er tussen vandaan inderdaad.Ah ja, maar zo'n hamer heeft een plat vlak. Een vleeshamer heeft ribbels. Die breken het bot eenvoudiger zonder het vlees er vanaf te knallen. Als je de kleinste ribbels gebruikt kan je een eendennek zo fijn meppen dat je de kleine stukjes bot voelt bijna net zo groot als wanneer gemalen, maar hij hangt wel nog steeds aan elkaar. Net een lap spiervlees (ok, wel iet of wat beschadigd ) waar je het bot in kan voelen.
Ik mepte vooral lamsribbetjes en kalkoennekken met een heel zware hamer, niet zo eentje voor spijkertjes in de muur dus. Meer een moker, zeg maar en dan met een reuzezwaai er opknallen. Deed ik het met minder kracht, dan kreeg ik het bot niet aan stukken.
Tja, bij mij de spetters op de vloer, tegen de muur, in mijn kleren. Buiten is de beste oplossing, wat er dan uitvliegt laat ik liggen voor het rondzwervende gedierte.
Annemarie Rijnveld schreef: OK, dat van die ribbeltjes wist ik niet. Goed plan! Maar...die ribbeltjes hebben toch geen grip als je tussen nek en hamer een handdoek of krant legt? Of toch wel?Het gaat niet over grip maar over de druk van de mep te centreren in bepaalde kleine puntjes (waardoor het bot op die plaatsen sneller breekt zonder dat je heel erg door moet meppen) ipv 1 groot vlak.
(Gelukkig hoef ik voor Yuma niet meer te meppen, en voor de katten is het enkel gemalen vleesbot)
pearlsofpassion schreef: Het gaat niet over grip maar over de druk van de mep te centreren in bepaalde kleine puntjes (waardoor het bot op die plaatsen sneller breekt zonder dat je heel erg door moet meppen) ipv 1 groot vlak.OK, gesnopen, dank je wel. Ja, ik heb een harde kop, solly.
Zal tussen een krant of handdoek natuurlijk wel iets minder goed werken, maar toch afdoende.
Annemarie Rijnveld schreef: OK, gesnopen, dank je wel. Ja, ik heb een harde kop, solly.Nou, gebruik je die toch! Problem solved
Mevroi Kruim schreef: Nou, gebruik je die toch! Problem solvedBoink Boink eeehhh, niet hard genoeg