- zo 06 jan 2013, 12:30
#2561128
van het geitenvlees met bot heb ik geen idee, ik vind dat zoiets vaag, dat koop ik niet. het zijn geen ribben, waardoor het automatisch haast wel dragen bot is, en daarmee dus in mijn ogen ongeschikt om te voeren, zeker aan een beginnende barfer.
de eendenrugstukken heb ik ook wel eens, er is mooier bevleesd vleesbot te koop, maar prima te voeren. daar voer je dan dus inderdaad nog spiervlees bij. je vleesbot percentage in je menu, is echt het vleesbot. met het idee dat een vleesbot bestaat uit 50% kaal bot en 50% vlees. in de praktijk wisselt dat nog al eens. maar als je voldoende afwisselt tussen dik bevleesd vleesbot, en wat dunner, dan komt het wel in balans. let er dus goed op hoe de hond poept, is te zien of je misschien te veel of te weinig bot hebt gevoerd.
qua hardheid voor een beginnend barfer zou je idealiter beginnen met kippennekjes of kippenrugstukken, dat is zachter dan eend. maar mijn Reus is begonnen met konijn en eend (ongeveer even hard) en kreeg dat prima weg. dit is allemaal volledig afhankelijk van de hond zelf. Reus knaagt heel erg netjes.