Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door TuttiFrutti
#2502998
Ik ben nu bezig met konijnpakketjes maken.
Ik heb 1 kg hart/longen van een kennis gekregen die dat al zo'n half jaar in de vriezer ligt (-20). De rest is net besteld en dus 'vers'. Nu valt het me op dat die ene kilo niet mooi rood is als de andere die ik besteld heb. Het heeft een donker  kleur maar stinkt totaal niet.
Nou weet ik niet wat ik moet doen... Kan ik het alsnog voeren of denken jullie dat ik beter weg kan gooien?
:please:

Afbeelding
Door TuttiFrutti
#2503011
Ik heb ze gisterenavond in de koelkast laten ontdooien. Ze zijn dus ng een beetje bevroren ja.
Misschien dat de linker nu minder bloed bevat en dus donkerder is...?


Bedankt voor je snelle reactie!
Door tessa
#2503013
Kan geen kwaad hoor, de ene keer is het vlees wat donkerder dan de andere keer, ligt er ook aan hoe oud het is.
Rundvlees wordt ook wat donkerder al het wat langer in de koeling ligt.
Door TuttiFrutti
#2503112
Dank jullie wel!
Dat is ook zo. Plus het feit dat ze buiten rottende karkassen naar binnen werken zonder dat ze er ziek van worden.
Ik heb de pakketjes inmiddels klaar en heeft badu weer voor een maand eten in de vriezer  :groupwave2:
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door