Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

#2324454
Beste allen,

Mijn ervaring met kvv gaat niet verder dan vier maanden.Wij voeren Alaska en het ligt hier nooit lan in het vriesvak.Ik maakte van de week een rol lam open en die rook veel meer dan ik gewend ben. Verder zag het er wel oke uit dus heb het wel gewoon gegeven. Zag wel dat de ontlasting met wat slijm was maar goed madam had ook een kadavertje op en gister weer.Nu is ze lekker aan de race maar ik vraag me sterk af of het niet van dat kadaver is.Hebben jullie weleens vlees wat je niet vertrouwd en ga je alleen op geur af?
#2324534
Als ik een rol openmaak die ik niet helemaal vertrouw gaat ie regelrecht de kliko in. Rollen die stinken, of zelfs een keer 1 die groenig was uitgeslagen worden hier niet gevoerd. Voor dat soort gelegenheden ligt er wel een pakje rundergehakt in de vriezer of koeling.

Als ze een kadaver naar binnen heeft gewerkt is het niet zo heel vreemd dat ze nu aan de race is.
#2324605
Ik zou denken dat de echte klachten van het kadaver komen. Ik weet niet hoe ik "ruikt iets sterker" moet beoordelen. Kan zijn dat het lam wat ouder is geweest en dan ruiken ze ook wat sterker, maar dat zou niets uit moeten maken.

Los hiervan...als ik vermoed dat iets bedorven is gaat het de kliko in. Maar of iets bedorven is kan ik alleen beoordelen als ik er zelf met m'n neus boven hang.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door