Hier een ovendroogster ;-)
Ik doe het als volgt:
Ik KNIP (ja, met een schaar dus) de kipfilet in "repen" van ca 1 - 1,5 cm breed en leg die op de bakplaat die ik bekleed heb met bakpapier.
Dat gaat 2 x 90 minuten op 50 graden.
Dan keer ik de repen om en gaat het nogmaals 2 x 90 minuten op 50 graden.
Als het wat vettere / nattere filet is, dan maak ik van 1 of 2 van die keren 75 graden. DAt leer je wel aanvoelen ;-)
Dan knip (ja, weer knip) ik ze in brokjes zo groot ik ze hebben wil en gaat dan nog minimaal 2 x 6 0 - 90 minuten op 50 graden de oven weer in. Dat krimpt nog wat in, dus maak ze liever wat groter.
Dat vries ik weer in en gebruik ik als beloning.
Wil je plakjes maken om als kauwsnack te geven zou ik de eerste repen zo dun mogelijk maken en die op dezelfde manier drogen. Hoelang precies en op 50 0f 75 graden is een kwestie van uitproberen. 50 graden is beter, dan droogt het echt!
Hoe dunner je eea kunt snijden, hoe beter.
Dat zou je wellicht met een snijmachine kunnen doen of het de slager vragen?
Suzanne
fem fatale schreef:
Ik deed tot nu toe voor het clickeren met de katten en de fretten kipfilet koken en in blokjes laten snijden. Maar als je dat invriest en daarna in de koelkast doet en dan een paar dagen gebruikt wordt het heel vies snotterig, na 2 dagen ofzo al.
Dus ik dacht dat ik misschien eens moest proberen om te drogen. Ik heb geen droogmachine, dus het moet in de oven. Kan dat? Hoe dan? En stinkt dat?
(Of had dit ergens in een hondenforum gemoeten? die lees ik nooit.)