Anne in Duitsland schreef:
Van kalf kun je eigenlijk alleen het borstbeen geven, dat is boterzacht. De strot kan ook; ik voer regelmatig runderstrotten en doe daar dan wat extra bot bij.
Gek genoeg worden runderstrotten in Duitsland juist aanbevolen als de perfecte calciumleverancier... Misschien heeft Lizzy iets van een analyse in de boekenkast liggen, over de voedingswaarde van zo'n strot? Want het verbaast me iedere keer weer hoe ver de Nederlandse en Duitse opvattingen over barfen uit elkaar liggen...
Hoeveel bot zit er in een runderstrot? In mijn ogen? Geen. Het is elastisch kraakbeen. En als je het mij vraagt, zit daar niet tot nauwelijks calcium in. En als je het mij vraagt, is runderstrot daarom geen goede calciumleverancier. Ik heb er helaas geen analyse van maar 1 + 1 = meestal 2
Even een quote van de Carnivoer website:
Waar bestaat kraakbeen uit?
Kraakbeen bestaat uit: glucosaminoglycanen en chondriotinesulfaat waartussen elastine en reticuline vezels liggen. Kraakbeen is niet doorbloed, dit in tegenstelling tot bot. Er zit geen calcium in!
Hoe meer een bot uit kraakbeen bestaat hoe minder calcium erin zit. Hier moet je als producent van rauwe voeding rekening mee houden om een goede calcium fosforverhouding in de voeding te waarborgen.
En een link naar een oud topic:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 994.0.html. Daar staat op de laatste pagina wat er exact in kraakbeen zit.