Sinds 2 weken zijn we hier begonnen met het overstappen op kvv van brokken.
Niet omdat er problemen waren, maar omdat ik het idee heb dat het beter is en het zou leuk zijn als hypergedrag van onze uk iets zou verminderen.
De eerste week heb ik 's ochtends brokken gegeven en 's avonds haaksbarf lam en rund met een scheut warm water.
De tweede week zowel 's ochtends al 's avonds kvv en dan shaweca en haaks barfs afgewisseld in 8 smaken waarvan 2 met vis tevens met water
Nu alleen een paar vraagjes: er is nog nooit gespuugd op brokken en nu deze 2weken al een paar keer, gal en ook een paar keer gras. Er werd altijd buiten al regelmatig echt gegraasd, maar dit werd nooit uitgespuugd. Ik geef 2xper dag eten en 2x een tussendoortje, daaraan is niets veranderd.
Daarnaast wordt er veel minder gedronken, logisch want in het vlees zit meer vocht en ik doe er ook nog een scheut water bij, maar is ook veel minder urine. Dat is niet heel handig want in het begin is er tijdje gedokterd met vaak kleine plasjes doen en veel plassen. Er is toen een aantal keer urineonderzoek gedaan, uitstrijkje gemaakt; geen blaasontsteking, geen vaginitis en daarna is er met de hand gevoeld en er blijkt een soort 'ring' van binnen te zitten waarachter wat urine blijft staan en die dus aandrang veroorzaakt.
Het advies was genoeg drinken om problemen/ ontstekingen te voorkomen, want er is niks aan te doen.
Met genoeg drinken is er geen probleem, omdat ze tijdens het uitlaten ook echt wat 'moet', maar nu er minder vocht naar binnen gaat merk ik weer geregeld loos persen op.
Daarom wil im eigenlijk voldoende water bkijven toevoegen, maar ik las dat dat niet verstandig is omdat het dan te snel de maag zou verlaten? Wat is nu wijs?
En dan de laatste; ik begreep dat de zuurgraad van de maag veranderd bij het voeren van kvv waardoor deze geen probleem heeft met het verteren van botten. Na hoelang gebeurd dit, want ik neem aan dat het het meest veilig is om daarna voor het eerst iets met bot te geven? Ik ben echt als de dood voor problemen/ darmperforaties/operaties en ellende. Een kippe/ eendenek helemaal plat timmeren en dan zorgen dat het rustig wordt opgegeten is het meest veilig begreep ik? Maar wanneer zou dat zo veilig mogelijk zijn?
Alvast bedankt voor jullie adviezen.