Welkom op Barfplaats!
Ik denk dat je 2 dingen kunt doen:
1)Je geeft een compleet KVV, een voer waar dus alles in zit maar wat toch rauw en vers is (kies wel een merk met gemalen bot in plaats van een calcium supplement).
2)Je gaat zelf samenstellen maar voordat je dat gaat doen, verdiep je je goed in de materie.
Want, je schrijft dat je niet goed weet hoe je een goed menu samenstelt. En de crux bij het zelf samenstellen is dat je dat wel weet, hoe je een goed menu samenstelt. Zelf. Daarbij kun je gerust onze hulp in roepen maar een menu voor jou maken zou hoogst onverstandig zijn om te doen. Jij moet echt zelf leren wat een hond nodig heeft en hoe je een menu in elkaar zet. Dit is geen onwil maar het hele idee achter het zelf samenstellen is dat jij zelf kennis opdoet over hondenvoeding, zelf een menu maakt en zelf de verantwoordelijkheid op je neemt voor hoe jij je hond voert.
En zeker wanneer je een pup hebt, is het van levensbelang om heel goed zelf te weten wat je doet en wat je voert. Want een pup groeit maar 1 keer op. En dat kan maar 1 keer goed of fout gaan, je krijgt maar 1 kans. Dat schrijf ik niet om je bang te maken want zelf samenstellen is helemaal niet moeilijk en met een goed menu krijg je je pup prachtig op de poten! Maar als je het fout doet en het gaat fout: krijg je dus geen 2de kans.
Kortom, ik zou het verstandig vinden als je zelf gaat leren en lezen en zelf een menu maakt. Als je menu klaar is, wil ik er met alle liefde naar kijken.
Hier de link naar de barfplaats handleiding tot barf:
http://www.barfplaats.nl/handleiding-tot-barf
Hier de link naar de barfplaats boek recensies:
http://www.barfplaats.nl/boekrecensies (mocht je een boek willen lezen over rauwe/verse voeding zelf samenstellen).
En hier het topic voor beginners:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 448.0.html
De basis is dat je je pup zo'n 40% tot 50% zachte, geschikte vleesbotten voert (die ruim vlees bevatten, geen kale handel), 5% a 10% gepureerde rauwe groenten (in de handleiding staan genoeg ideen over welke groenten je wel en niet kunt gebruiken), 20% orgaanvlees (inclusief pens) en de rest spiervlees. Daarnaast geef je als extraatje vette visjes (sardientjes bijv., dat is een uitstekende beginnersvis) en een paar rauwe eitjes per week.