Wat lees ik hier? Broodmessen?!
FOEI!
Een broodmes is voor brood, een vleesmes is voor vlees.
Leg de rol even in de koelkast, totdat deze wat meer ontdooid is. Zo heeft je mes makkelijker grip en kom je er makkelijker doorheen.
Maak in de rol een kerf in het midden en dan per helft ook weer een kerf in het midden. Snij nu de kerven in met je VLEESmes of hakmes. Er zijn verschillende technieken; zagende beweging of gewoon mes er in drukken en je gewicht erop zetten. Ik maakte altijd gebruik van de laatste methode.
Naar wens kan je nu de plastiekjes verwijderen, of laten zitten. Over het algemeen zijn de porties nog genoeg bevroren om ze zo in een zipzakje te doen en terug in de vriezer.
Snij niet meer worsten aan dan je in 3-4 weken op kunt voeren. Mijn ervaring is dat ze verpakt zijn onder beschermde atmosfeer en een aangebroken bevroren worst niet langer dan 3-4 weken houdbaar is.