De kwartel zou ik in 2 knippen/hakken. Precies in het midden, zodat je 2 gelijke delen krijgt. En dan hopen dat je niet de darmen en galblaas in 2 hakt (vinden ze hier enorm vies en ik ook).
Je kan ook eerst inkerven en filet en borstbeen in 2 doen. Dan de organen opzij (of eruit) en dan verder ook de rug door.
Als de veren vervelend zijn, kan je hem pluimen of villen.
Meer informatie over pluimen:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 740.0.html
Villen (velletje eraf stropen met veren en al) kan het makkelijkste als volgt (ik heb vorige week nog zo een duif gevild):
Leg de vogel op zn rug, met borst en filet naar boven. Zorg ervoor dat de vogel redelijk ontdooid is.
Kerf met een scherp mes de borstfilet in de lengte een stukje in, zodat de huid open is. Het vlees hoeft niet totaan het borstbeen open te zijn.
Weerszijden van de snee het velletje pakken en een beetje losmaken (veertjes opzij, vlees beetje lospeuteren).
Pak nu een velletje en trek dat van de vogel af; met 1 hand trekken en met de andere de vogel vasthouden.
Trek snel, maar rustig en stevig en vrij dicht op de huid, in tegengestelde richting van de veren. Soort van harsen.
Vleugels en poten zijn moeilijker te villen, maar kleine stukjes die daar blijven zitten kunnen geen kwaad. Voeten kan je eraf hakken.
Kop vil ik nooit.