[quote="Angela_Bodhi"]
Hmmm dus de Kenwood heeft een te kleine opening... De Bohmann is een stuk goedkoper, maar levert ook resultaten?
Ik heb ook op internet gespeurd, maar weet dus echt geen keuze te maken. Ik dacht de Kenwood vanwege de 2000w, maar als de opening te klein is, schiet dat ook niet op. Mijn vriendlief is niet zo handig vrees ik
.
De Diamond was dan een stuk duurder, maar ook met minder watt (750). Maar dat is blijkbaar ook sterk genoeg om bot te malen.
De Bomann is zo'n 1000w.
Bijna 600 euro is een investering... Als je het veel gebruikt, dan is het een overweging waard. Ik wil zo'n vleesmolen eigenlijk alleen af en toe gebruiken, dus twijfel eraan of ik wel zoveel wil uitgeven...
Pfff moeilijk vind ik het...
[/quote]
Het model ligt er, de machine (waterbank)heeft in zijn geheugen wat die moet maken dus als je de Kenwood zou willen hebben kan ik altijd vragen of Martijn er 1 of 2 voor je maakt. Krijg je wel je kosten van een RVS plaatje + verzendkosten. De Kenwood is wel groot qua vulopening maar als de machine het gemaald heeft moet het door zo'n gaatjesding en die is dus ongeschikt tenzij met aanpassing daarna.
Hoe de Diamond wat dat betreft is weet ik niet, ik gok hetzelfde en de vulopening is kleiner dan op de Kenwood.
De Bomann is normaliter 400watt met een piek naar 1000watt, de Bomann kan je max 5 minuten achtereen gebruiken en de Bomann kan geen zwaarder bottenwerk aan. Dus haasrugkarkas kan je vergeten, ribben kan je vergeten tenzij het echt hele hele hele hele jonge ribben zijn. Konijnkk, eendennekken, kippennekken, kwartel, jonge kleine kalkoennekken en parelhoenkk kan je wel malen met de Bomann. Maar de Bomann heeft er beduidend meer moeite mee dan de Kenwood en doet er ook minstens 8 keer zo lang over.