Hallo iedereen!
Eerst en vooral gelukkig nieuwjaar en het beste voor 2011!
Zoals sommige van jullie al gelezen hebben voer ik nu farmfood brokken met barf-dagen.
Maar het vele lezen hier zette me toch even aan het rekenen...
Ik wil wel enkel bot voeren van kleine dieren en dit malen , omdat Jasco gulzig is en ik bang heb voor verstoppingen. (ik ben mss een zeurpietje maar liever voorkomen dan genezen denk ik maar.)
Hier de percentages:
vleesbot 50%
spiervlees 25%
orgaan 15%
groenten 10%
Als ik de vriezer eens goed opruim is er wel wat plek al moet ik nog onderhandelen met moederlief.
Ik zou graag zo compleet mogelijke maaltijden maken en dit in bakjes per kilo in de vriezer zetten. Ik zou dan 1 bakje per dag voeren 1 kg dus.
Menu's: 50% kippennek, eendennek, kippenkarkas, eendenkarkas of kalkoennek (gemalen dus)
15% stoofvlees van rund of paard
10% spiervlees van geit of hert (mag hert toch gevoerd worden??)
15% orgaanmix : 1/4 long 1/4lever 1/4 nier 1/4 hart
10% groentenmix : witloof,wortel,selder,radijs,erwten,waterkers,broccoli,pompoen
1dag per week vis: 60% zalmkop of hele makreel
25% koolvis filet
15% groentenmix
Menu 2: 75% braadkip 15% organen van kip 10% groentenmix
Toevoegingen: 3 eieren per week en wat yoghurt.
Zoals jullie kunnen lezen zit er geen pens in men menu. Ik zie dat velen van jullie een hele lap geven in een keer. maar zit dan men ander orgaan te hoog?
Of kan ik eens per week of 2 weken nog eens een dag een penslap van een kilo geven?
Voorlopig blijf ik nog even bij men combinatie van brok en barf maar hoor al graag jullie meningen.
Nu ga ik op zoek naar enkele teksten om aan men ouders te laten lezen zodat zij ook begrijpen met wat ik bezig ben als ik groentenmix maak en kippennekken maal :d
Groeten Peter & Jasco