in navolging op het andere topic ben ik hiernaar eigenlijk wel benieuwd..ik ga in ieder geval een onderzoekje instellen
ik denk er zelf al wat langer over na, ik wil graag een weekje gaan trekken in oostenrijk, en ik wil perse vlees blijven voeren. nu weet ik dat mensen voor hun eigen voedselvoorziening eten drogen en weer laten wellen op locatie.. van de andere kant kun je ook relatief grote hoeveelheden gedroogd voedsel eten (gedroogde banaan) zonder er last van te krijgen.. mijn honden krijgen op workshops bijv gigantisch veel gedroogd vlees en hebben daar geen last van in de vorm van dikke buik of iets dergelijks..
nu komt 300gr gedroogd vlees overeen met 1kg nat vlees, terwijl ik toch het gevoel heb dat zo'n hoeveelheid droog vlees minder verterings'moeite' geeft dan de bijbehorende hoeveelheid nat vlees.. en er ook niet extreem veel meer gedronken wordt..
kan het zijn dat het gedroogde vlees in het maagzuur met lage ph gewoon relatief snel uit elkaar valt net omdat het normaal de neiging heeft weer vocht op te nemen en hierdoor de werking van het maagzuur 'intenser' is en het sneller uit elkaar valt? het is maar een gedachtenkronkel..
ik ga in ieder geval een keer grotere lapjes vlees drogen en weer wellen om de volume/gewichtverandering te bekijken, of het ook daadwerkelijk weer in originele staat terug welt.. en dan ga ik denk ik met een kleine maaltijd een keer proberen..