Als je vet vlees wil drogen, in ieder geval het witte vet eraf snijden/knippen. In de droger smelt het namelijk en het maakt de hele boel vet.
Spreek uit ervaring, van de week heeft mijn vriend kippendijenvlees op de droger gelegd met vet en al. Dat heb ik geweten, heel de droger onder het vet, heb tussendoor het drogende smeltende vet verwijderd en ieder stuk vlees 2x met keukenpapier uitgeknepen. Het wordt niet helemaal droog, maar wel taai en zeker een goeie kauwsnack.
Ik ben ze nu verder aan de lucht aan het drogen en werkt het niet, dan gaan ze alsnog de vriezer in.
Alle andere dingen die ik tot nu toe gedroogd hebt, laat ik altijd verder aan de lucht drogen. Na het drogen in manden zonder deksel en het droogt nog verder in. Bij long is het helemaal ideaal, normaal snijd ik het in plakjes, maar heb het laatst in stukken er op gelegd. Laten drogen totdat het een paar millimeter dikte gedroogd is (8 à 10 uur) en daarna aan de lucht en droogt het van binnenuit verder. Scheelt mooi weer in het stroomverbruik en die enorme herrie van de afzuigkap. 8)