Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#1771884
Goedendag iedereen!

Mijn buren hebben een herder van 6 maanden oud die vorige week door zijn achterpoten is gezakt. Ze zijn er mee naar de dierenarts hier geweest, en die meent dat hij PL (patella luxatie) heeft. Hele aardige mensen die eigenaren, maar niet de meeste kennis in huis.
Wat kan ik deze mensen aanraden? Las al dat ze naar een goede specialist van PL moeten gaan, maar wie is dat in de buurt van Lelystad.
Die mensen geven nog brok, en zitten te kijken welke brok ze moeten gaan voeren, maar ben ze dus heel hard aan het overhalen om vlees te geven. Naast de "gewone" dingen die beter zijn in vlees t.o.v. brok, is er nog een extra argument om vlees te gaan geven met PL?

Alle tips en info is welkom!!
Alvast bedankt,
Wendy
#1773730
Ik zou in elk geval op zoek gaan naar een ervaren orthopeed ,al betekend dat dat ze er even voor moeten reizen . En PL komt volgens mij ook niet heel vaak voor bij de herder .
Al loopt hier in de buurt wel een herder met behoorlijk wat knieproblemen , maar de herder heeft ook rugproblemen . En ik zou een dergelijke hond zeker vers gaan voeren .
Kijk ik nu even naar mijn eigen hond die geopereerd is aan een gescheurde kruisband , die was zo weer de oude . Al moesten we natuurlijk rustig aan revalideren . Verder blijven honden vaak veel beter op gewicht op vers . Mijn hond is geen gram aangekomen en dat terwijl ze toch immobiel was , en ze loopt weer als een raket met een prima bespiering .
#1774380
Onze hond herder van 9 had voor ze op vers stond aan allebei de kanten patella's die je er zo af kon drukken. Ze heeft er nooit echt last van gehad heeft vol in de hondensport meegedraaid. Omdat ze een keer "raar" begon te lopen ben ik het na gaan kijken en je kon ze er zo afdrukken....
Kort daarna was de overgang brok vlees en daarna compleet rauw. Ze heeft er nooit nooit nooit meer last van gehad en met een hamer krijg je ze er nog niet vanaf. Dat was twee jaar geleden
Het was een politiehond met al stevige billen maar toch niet genoeg om de knieen te ondersteunen. Na dieet wissel kon ik niet meer tevreden zijn!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door