Hoi welkom hier!
Goed te horen dat je hond zo opgeknapt is van je samengestelde menu.
Het lijkt niet echt op een BARF-menu zoals we die NL voeren.
Hier voeren we:
40-50% vleesbotten (denk aan kipkarkas, kippenvleugels, eendenrug, konijnenrug enz.)
0-15% rauwe gepureerde groentes oftewel groentemix
15-20% orgaan (waarvan de helft uit pens bestaat en de rest uit hart, lever en nier en overige organen)
15-45% spiervlees (denk aan rundvlees, paardenvlees, lamsvlees, al het vlees wat geen bot en geen orgaan is)
Maar nu is het de vraag hoe goed je aan producten kan komen in Turkije.
Om compleet te voeren, voer je minimaal 4-5 diersoorten + vis.
Ik zou dus kijken waar je aan kan komen in Turkije en wat betaalbaar is daar.
Via de islamtische slagerijen kun je vaak goed aan orgaanvlees en spiervlees komen.
Kippenvleugels, kippenbouten zal ook niet zo'n probleem zijn denk ik.
Een heel visje zoals sardientjes of een stuk zalm zou ook wel moeten lukken denk ik.
Ik weet alleen niet of ze daar dezelfde prijzen hebben als hier, dat weet jezelf denk ik het beste.
Het is dus wel de bedoeling dat je hond de hele visjes zo wegeet, net als de kippenvleugels/-karkas of eendenrug.
Zolang de botten rauw zijn kan dit geen kwaad. Gegaarde botten van dieren zijn wel levensgevaarlijk, daar komt het dan ook van dat wij altijd riepen hoe gevaarlijk kippenbotjes zijn.
Ik zou zeggen nu in NL bent, probeer het eens uit met wat kippennekjes of kipkarkas (bij de poelier of verswinkels), mocht je in Turkije ook aan voldoende producten kunnen komen, kun je het daar verder zetten.
Naast het uitproberen kun je dan ook kijken of jezelf een goede menu kan maken, evt hierzetten zodat meerdere mensen kunnen kijken of het een goed menu is voor je hond.
Hier veel info hoe te beginnen:
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,17448.0.html