Je kunt bijna alles drogen, alleen iets waar veel vet aan zit droog je niet.
Meestal word er vlees en orgaan gedroogt om te geven als beloning of als kauwstaafje. Je kunt ook bijv een stukje vlees als beloning geven, maar dat word zo'n kledderboei in een zakje
Voedingsstoffen blijven behouden wanneer je vlees droogt.
Een enkeling droogt een 'menu' voor bijv 2 weken (vlees en orgaan) voor als ze op vakantie gaan en op de plaats van bestemming kopen ze dan kippenbouten oid om als vleesbot te geven. Zo hebben ze voldoende afwisseling.
Hoe lang je iets moet drogen ligt aan de grote van de stukken die je er in legt. Kleine stukjes zijn natuurlijk sneller droog dan grote stukken.
Je kunt controleren of het droog genoeg is door een stukje door te breken.
Bewaren doe je in de vriezer. Als je dan bijv gaat trainen haal je een deel uit de vriezer. Je hebt namelijk kans er op dat als het niet droog genoeg is dat het gaat schimmelen