sardientjes in zonnebloemolie
pink zalm (met zout??)
tonijn in water
verder geen toevoegingen maar wel uit blik. kunnen die ook?
Moderator: Lizzy
Mevroi Kruim schreef: In blikspul zitten geen conserveermiddelen, net zomin als in diepvries. Dat zou ook helemaal geen zin hebben want door het inblikken dan wel diepvriezen wordt de boel al ruimschoots geconserveerd (blikken kunnen soms wel 50 jaar goed blijven). Dat betekent niet dat blikspul beter is dan vers natuurlijk, het is idd gaar en gezouten.
bascha schreef: hallo,Zalmkop is idd best hard en ook best groot. Op zich moet jouw teckel die op den duur wel baas kunnen maar het kan best dat het nog wat teveel voor haar is. Een kwart kun je prima uitproberen. Zalmstaarten/graten zijn een stuk zachter en makkelijker te eten, die krijgen mijn grote katten ook goed weg.
vandaag zalmkoppen gekregen. aangezien ze erg groot zijn heb ik zo'n kop in vieren staan delen...dit zal zeker geen hobby van me worden....mijn man had het niet meer van het lachen. ik als vegetarier en dan met die zalmkop worstelen. nu vraag ik me echter af. sommige stukken voelde best hard aan. kan dat geen kwaad? en kan dat wel:"een kop in 4en delen en dan geven in vier verschillende porties? ik bedoel het moet eerst 10 dagen de vriezer in (heb ik gelezen) en dan op haar vis dag 1/4 deel kop. kan dat dan? ik had een hele grote zak met koppen en "afval"zalm kunnen kopen voor een prikje. maar ook die afval stukken zitten wel her en der wat graten in. neem aan dat als mijn puppemeisje dadelijk een ervaren barf dame is dat geen probleem voor haar zou moeten zijn? zelfs de "huid "vond ik nl erg hard en vraag me af of ze dat wel gaat eten. ben me net aan het bedenken of ik dat zo geef of dat ik daar nog iets mee ga doen (blender?)ach, ik brainstorm ook maar wat. misschien vind ik dadelijk nog wel een item hierover ergens...
Mevroi Kruim schreef: Ik heb gewoon op mijn voorraad blikvis gekeken en daar zit dus nergens conserveermiddel in. En ik heb redelijk wat merken staan.Conserveermiddelen zijn niet nodig (in tegenstelling tot andere methodes) want de inhoud van een blik is geheel geïsoleerd van de omgeving en wordt in de regel in één keer geconsumeerd.
Wie is meneer Gezondheidsweb, en hoe weet hij dat van die conserveermiddelen?