Kjell begint weer aardig te miepen met zijn eten en hij is door zijn gemiep al een paar kilo afgevallen dus ik moet iets gaan verzinnen om 'm beter te laten eten anders wordt ie echt te mager.
Na 5 minuten zonder poespas zijn bak wegpakken en de volgende dag weer geven helpt niet, dan eet ie gewoon de dag daarna weer niet of nauwelijks.
Dat heb ik nu al een paar dagen gedaan en ik herken dit ook weer van zijn jongere jaren, toen at hij ook vlot een week niet en daarna nog maar mondjesmaat of niet.
Nou had ik gisteren de droogmachine aanstaan en heb ik de konijnpoot + ribben een uurtje of 4 in de droger gelegd.
Daarna heb ik het met de snoeischaar doorgeknipt en het bot zag er eigenlijk nog hetzelfde uit als daarvoor, maar kan dit kwaad?
Het vlees aan de binnenkant was lauw en de buitenkant dus wat gedroogd maar nog wel zacht (het waren flink bevleesde botten).
Dit heeft hij vlot opgegeten.
Dus nou vraag ik me af:
Bij welke temperatuur veranderd de structuur van botten?
Ik weet dat bijvoorbeeld Fido gedroogde kalfsribben verkoopt, dus mag ik daaruit de conclusie trekken dat vleesbotten ook gewoon gedroogd mogen worden bij een temperatuur lager dan 50ºC?
Ik zou graag zijn eten in eerste instantie een paar uur willen drogen en dat dan afbouwen totdat hij (ook nieuwe dingen) weer gewoon ongedroogd eet. Maar ik wil natuurlijk geen risico lopen m.b.t. splinterende botjes