Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door leonie26
#1517545
Hoi allemaal,

Als onderdeel van Cheveyo's menu stond ik zonet runderhart te snijden. Allen had ik het in eerste instantie gerekend onder orgaan, maar toen ik het stond te snijden dacht ik dit is meer spier dan orgaan. Het is volgens mij zelfs de sterkte spier in het menselijk lichaam.

Waar rekenen jullie het onder en waarom?

Groetjes Léonie
P.S. de organen zien er echt veel mooier uit dan ik had gedacht vooral hart en nieren ziet er uit als mooi vlees.
Door Lizzy
#1517550
Ik vind een hart een orgaan. Ook al is het ook een spier. Maar ik hanteer de volgende definitie voor spiervlees: spiervlees is het vlees dat het skelet bij elkaar houdt en voor beweging zorgt. Valt hart onder deze definitie? Nee. En waarom is het geen goed idee om hart als spiervlees te beschouwen (en er dus meer van te voeren als dat je met orgaanvlees zou doen)? Omdat hart andere hoeveelheden vitamines, mineralen en aminozuren bevat dan echt spiervlees. Voer je dus hart als spiervlees in de hoeveelheden die je spiervlees voert: help je de balans van je menu dus om zeep. En dus blijft hart bij mij orgaanvlees.
Door leonie26
#1517918
Hoi Lizzy,

Bedankt voor je reactie. Duidelijk verhaal! Ik was ook nog steeds van plan het als orgaan te geven, aangezien ik er ook wel vanuit ging dat het inderdaad bijv meer ijzer bevat vanwege de hoge doorbloeding. Maar ik vroeg het me even af.

Groetjes Léonie
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door