Nadia was zo lief om haar droogmachine aan mij uit te lenen. Ik heb vanmiddag 2kg lamslever klein gesneden en op de roosters gelegd. Ik had ook wat zalmhuiden en wilde die ook drogen en die braaf op het onderste rekje gelegt.
Tussendoor heb ik de rekjes gewisseld zodat de levertjes allemaal ongeveer gelijk klaar zouden zijn.
Dat wisselen deed ik ongeveer om het uur/2uur, maar de zalmhuiden hield ik onderop omdat die lang nodig zouden hebben om te drogen.
Maar nu ruim 12uur later (als het niet ruim 13uur zijn) zijn mijn blokjes lamslever nog steeds niet droog. Medebarfer zei me dat ik met de zalmhuiden wel op 12uur moest rekenen, maar die levertjes...lamslongen die ik eerder in de over gedroogd had waren sneller klaar.
In het midden zijn de 'gedroogde' stukjes lever dus nog zacht en vleesachtig en de buitenkant glanst helemaal (ziet er uit alsof ze nat zijn, maar zijn dat niet). Ik vind het lang duren met die stukjes lever, is dat normaal?