even een interessante vraag..
ik heb een klein 'meningsverschil' met een duitser (na mijn vraag hoe het zat met de verschillen in barfprincipes..)
het gaat hierom.. een boxer van 35 kilo is wat aan de magere kant en zou wat bij mogen komen. 35 kilo is stabiel dus ik stelde dat intake en verbruik nu op elkaar afgestemd zijn maar eigenlijk naar een iets hogere hoeveelheid mogen omdat de hond dus te mager is.
vraag is nu wat is beter... mijn idee is altijd geweest (heb er eens iets over gelezen), dat je beter kwalitatief goed spiervlees kunt verhogen en eventueel iets zakken met je botpercentage.
degene met wie ik de discussie heb zegt dat je gewoon vet moet bijvoeren. nu dacht ik eigenlijk dat als je enkel vet bij voert dat er iets in een verhouding niet meer 'goed' is en dat daarnaast veel honden daar toch wel gevoelig voor zijn...
ik ben wel benieuwd naar de meningen hier.. het ging nu specifiek om rundvlees, mijn idee was dat je beter bijv lam of eend (of evt geit) kunt verhogen in je menu.. daar zit natuurlijk van nature meer vet in maar je neemt ook de verhouding met eiwit mee vanuit je spiervlees ipv puur aanvullen met vet..
hoe zien jullie dat? hoe zit het met de verhouding omega 3 en 6??? in principe zou bijv wilde eend dan voor die verhouding beter zijn dan alleen rundvet bijvoeren???