Na twee maanden barfen weet ik min of meer wat er hier in Spanje aan barfmateriaal beschikbaar is. Ik wil het nu allemaal even op een rijtje zetten en laten controleren of de variatie in orde is zo.
Qua vleesbotten/karkassen: kip, lam, konijn, kwartel, vis met graten. Ik kan ook aan kalkoenpoten komen, maar daar haal ik het vlees af en de botten knikker ik weg.
Qua spiervlees: kip, kalkoen, rund/kalf, lam, konijn, vis. Kwartels beschouw ik als vleesbot.
Qua orgaan:
- hart: lam, kip, konijn
- lever: lam, kip, konijn
- nier: lam, konijn
- maag: kip
- long: lam, konijn
- hersenen: lam, konijn
- tong: lam, konijn
Hele prooidieren: konijn en kip.
Wat algemene vragen: zijn kip, kalkoen en kwartel echt drie verschillende soorten met verschillende voedingsstoffen, of valt het meer onder één noemer, namelijk: gevogelte?
Idem: rundvlees en kalfsvlees. Is dat echt verschillend, of gewoon allebei rund?
Ik heb inmiddels ook een mogelijk adresje voor kalfsorganen, zodat ik daar een beetje uit het cirkeltje lam-kip-konijn kom. Heel misschien kan ik daar ook aan vuile pens komen, want dat is nog het moeilijkst te verkrijgen hier.
Verder krijg ik van de slager het lamshart en de longen aangeleverd met een stuk luchtpijp (vermoed ik) eraan, oftewel met zo'n flexibel stuk glibberige stofzuigerslang. Waar valt dat onder? Of kan ik die gewoon als extraatje geven?
Wat denken jullie: is dit gevarieerd genoeg om gezond te kunnen barfen? Ik heb alleen de diersoorten vermeld; ik koop die zo, en geef iedere dag de benodigde hoeveelheden bot/vlees en orgaan en groentemix (die ook eieren en vis uit blik bevat).
Bedankt voor het meekijken!