mijn eerste vraag voor Ben
ik heb helemaal geen keukenmachine - dus vroeg me eigenlijk af of je de groenten niet licht gekookt kunt geven? kan dat ook met dingen zoals die alfalfa sprouts en pompoen?
Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Ik denk dat ze alfalfaspruiten inderdaad prima verteren wanneer je ze gewoon een beetje kneust. En de rest kun je ook licht gekookt geven hoor. Ik vraag me wel eens af wat uiteindelijk meer voedingsstoffen bevat.... Verse licht gekookte groenten of grote hoeveelheden rauwe groentenmix die zomaar 2 maanden in de vriezer ligt.... Ik maak tegenwoordig zelf nog maar voor 1 maand mix. Want de vitamines lopen ook terug, wanneer je rauwe groenten invriest. Volgens mij na 1 maand ofzo. Dus als jij het fijner en prettiger vindt om ze gekookte groenten te geven: gewoon lekker doen! Pompoen kun je prima eerst koken. Zelfs met schil.Ik vraag me dan alleen af eten ze dat ook zo makkelijk op prut is natuurlijk hap slurp weg maar als je bv. rauwe bloemkool geeft waar even de kook over is geweest of bijna rauwe wortel eten ze dat wel zo makkelijk op dan.
deja schreef: Ik vraag me dan alleen af eten ze dat ook zo makkelijk op prut is natuurlijk hap slurp weg maar als je bv. rauwe bloemkool geeft waar even de kook over is geweest of bijna rauwe wortel eten ze dat wel zo makkelijk op dan.Ik zou het niet bijna rauw geven maar licht gekookt. En de honden van Angelique bijv. eten, zoals ze schrijft, wel licht gekookte groenten maar geen rauwe prut. Mijn honden lusten het beide.
deja schreef: Ik vraag me dan alleen af eten ze dat ook zo makkelijk op prut is natuurlijk hap slurp weg maar als je bv. rauwe bloemkool geeft waar even de kook over is geweest of bijna rauwe wortel eten ze dat wel zo makkelijk op dan.Hier wel, hele groenten worden goed gegeten. Als het moet jatten ze de rauwe bloemkool en wortels nog uit de konijneren. Alleen dan hebben ze er zo weinig aan
Lizzy schreef:Ik vraag me wel eens af wat uiteindelijk meer voedingsstoffen bevat.... Verse licht gekookte groenten of grote hoeveelheden rauwe groentenmix die zomaar 2 maanden in de vriezer ligt.... Ik maak tegenwoordig zelf nog maar voor 1 maand mix. Want de vitamines lopen ook terug, wanneer je rauwe groenten invriest. Volgens mij na 1 maand ofzo. Dus als jij het fijner en prettiger vindt om ze gekookte groenten te geven: gewoon lekker doen! Pompoen kun je prima eerst koken. Zelfs met schil.Dit is wel een idee... ik moet bekennen meestal mix voor een maand of 2 te maken en vroeg me dat ook wel af.
deja schreef: Wat is een magimix nou, en als ik het goed begrijp de bloemkool en wortels en bv. biet minimaal toch wel een minuut of 7 koken dus niet blancheren dat dacht ik eigenlijk en als je het nou licht kookt en dan invriest volgens mij is dat een hoop minder werk als prut maken.Koken en invriezen wordt vanzelf prut
Borke schreef: Dit is wel een idee... ik moet bekennen meestal mix voor een maand of 2 te maken en vroeg me dat ook wel af.Jij hebt toch ook de Champion Juicer? Moet ik je eens laten zien hoe je bladgroenten prima gemalen krijgt?
Natuurlijk weet ik wel dat het beter is om het per 4 weken te doen, maar dan komt het er gewoon helemaal niet van.
Misschien ga ik het eens proberen als mijn ingevroren mix op is.
Ik overweeg het dan met de stamper wat te prakken en dan roer ik er gewoon wat smaakmakers doorheen net als met de rauwe mix (vleesnat, eitje, yoghurt) en dan eten ze het vast ook wel.
Daarbij komt dat ik de bladgroente altijd slecht gemalen krijg en dus vrijwel niet geef, die is heel gemakkelijk te koken.
Hoe lang kook jij het dan Angelique, 1/4 van de tijd die je het voor jezelf zou koken, dus wortels een minuut of 5?