Lizzy schreef:
Ze vinden hier haaskarkas ook geweldig. Volgens mij is dit dezelfde haaskarkas als die ik voer (hoewel ik het niet via Herby bestel) en die komt uit Argentinië. Misschien smaakt Argentijnse haas wel lekkerder dan Europese...? Ik heb ook geen idee. Ik weet wel dat mijn honden ook wilde Europese haas geweldig vinden. Ik hoorde trouwens van een jager/boswachter dat de Argentijnse haas minder gezond is/voedingsstoffen bevat dan de Europese. Omdat de hazen zich daar voeden met armere voeding. Onze Europese haas voedt zich met of kruiden of tarwe en suikerbiet (de polderhaas). Nou scheelt het ook nog wanneer de haas geschoten is. Hazen in november/december geschoten hebben een veel sterkere wildsmaak. Dus het kan ook heel goed dat wij Argentijnse haas hebben die het hele jaar door geschoten wordt en daarom niet zo sterk naar wild smaakt. Denk ik.
Zou een haas die zijn natuurlijke kostje bij elkaar scharrelt niet gezonder zijn dan een haas die tarwe en suikerbiet eet van overbemeste en ondergespoten bodem en (zoals ik regelmatig zie) langs de snelweg fourageert? Zo'n haas eet dan toch een beetje als een huisdier zeg maar en is mogelijk ook vetter. Het lijkt me dat het vlees van zo'n dier juist minder naar wild smaakt
Armagnac vindt haaskarkas lekker, Duc lust het maar vindt het soms wat hard en laat dan wat over. PIke vindt het per definitie te hard en zegt daar begin ik niet aan. Als ik het tot gruis mep dan lust hij het wel dus het is echt het bot wat hij te veel werk vindt, de luiwammes. Zelf, als omnivoor
, vind ik de Argentijnse haas van de Lidl errug lekker