Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door choopy
#1248221
Hoi allemaal,

iemand ervaring met leverafwijkingen?
Mjn oudste BC teef van 10 eet al 4 dagen zo goed als niet. Ze heeft geen koorts, maar wordt wel met de dag slomer. Ze is ook in ongeveer een maand tijd zo'n 2 kilo afgevallen. Af en toe braakt ze wat slijm.
Vandaag ontdekte ik dat haar oogwit geel is, ipv wit. Ook haar slijmvliezen zijn gelig gekleurd, net zoals haar oortjes (binnenkant) en zelfs haar buik oogt gelig.

Ik ga morgen een afspraak maken bij de dierenarts voor bloedonderzoek en rofo. Zelf denk ik aan een levertumor of galstenen. Hoop natuurlijk dat het wat onschuldigs is, maar als ik info zoek op internet, is het niet hoopgevend.

Hopelijk heeft er iemand wat info, positief of negatief maakt niet uit. Ben al op het ergste voorbereid, dus het kan altijd meevallen.
Laatst gewijzigd door choopy op vr 24 jul 2009, 10:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door nova
#1248239
Even naar mensen toe vertaalt dan betekent het echt niet dat iedereen met geelzucht een tumor of galstenen heeft.
Maar wel zeker naar de DA gaan hiermee.
Beterschap voor jouw hond
Door Bullmastiff gek
#1248440
Hoi, Choopy

Hier ook een hond met leverproblemen, Quiero eet ook niet meer, en is heel sloom , hij is al ruim anderhalve kilo afgevallen, hij is wel al 12 jaar,, maar toch.

Afgelopen vrijdag is bij Quiero uitgebreid bloed onderzocht,, eigenlijk naar alle organen,, alles was prima.
Maar de leverenzymen zijn erg hoog bij mijn kleintje ze zouden tussen de 200 en 400 moeten zijn, maar ze zijn helaas 1100.
Volgens mijn da, is het zeer ernstig,, vanmiddag wordt er door een specialist in Utrecht een echo gemaakt.

Dus ik weet wat je mee maakt, het enigste wat ik kan zeggen is blijf proberen toch wat eten naar binnen te krijgen...
In kleine porties,, en laat zeker het bloed nakijken..
Hou ons op de hoogte!,, sterkte. 
Gebruikersavatar
Door choopy
#1248824
Vanmiddag met Djilly naar de DA geweest. Bloed afgenomen en onderzocht. Alles was ok, behalve alles wat met de lever te maken heeft. Dit was allemaal veel te hoog.
Geen ontstekingscellen aanwezig. Dus geen ontsteking. Mijn dierenarts vermoedt dat het of tumoren zijn of een soort auto immuum (dat haar lichaam zich tegen de lever keert). Mijn DA was absoluut niet positief. Vooral omdat Djilly ook al zo geel is.

Morgen naar de specialist voor een echo. Dan weten we zeker of het tumoren zijn. Een goede afloop zit er waarschijnlijk niet in. De vraag is alleen nog hoe lang kan ze nog door?
Ik wil zelf niet gaan dokteren met allerlei therapiën. Medicatie ok, zolang ze er echt van opknapt. Anders moet ik een moeilijke beslissing nemen. Ze heeft gelukkig 10 mooie jaren achter zich, lekker sportief met mooie resultaten. Met als toppunt meedoen aan het EK in het landenteam. Verder heeft ze 2 mooie nestjes gegeven. En 2 kids van haar zijn nog bij mij en tevens een kleinkind.

Eerst morgen maar weer afwachten. Daarna maar weer verder plannen (zover mogelijk) over hoe en wat.
Door Lizzy
#1249356
Jeetje... Nou, ik duim voor je dat de uitslag meevalt en er nog iets met medicatie gedaan kan worden.
Gebruikersavatar
Door choopy
#1250404
Vamiddag naar Emmeloord geweest voor de echo. We waren al een beetje van het ergste uitgegaan.
Na lang wachten en kamertje in en uit kregen we "gelukkig" toch goed nieuws. Geen tumoren, geen galstenen, geen afwijkingen zoals onregelmatigheden op de organen. De lever was alleen te donker van kleur, wat toch duidt op een ontsteking. (ondanks dat dit niet te zien was op het bloedbeeld) En dit is goed te behandelen met AB. Kon op dat moment wel juichen.
Was al een beetje voorbereid dat het misschien wel de laatste weken konden zijn, maar dit zal in ieder geval niet de oorzaak zijn waaraan ze mogelijk zal overlijden. Als ze opgeknapt, kan ze "voorlopig" weer even mee. Het is wel een dametje op leeftijd, daar houden we wel rekening mee. Maar op zich kan ze weer lekker vooruit als ze opgeknapt is.

Vanavond heeft ze ook eindelijk weer gegeten. Ze heeft dan ook een prik tegen misselijkheid gehad.
Ben erg blij dat mijn meissie er voorlopig nog zal zijn.
Gebruikersavatar
Door nova
#1250449
dat is zeker positief!!En een kuur zou ik zeker dus inzetten,
Beterschap met haar, en te hopen dat de med, aanslaan en ze nog even heeft.
suuces
Gebruikersavatar
Door choopy
#1250603
Hitam schreef: Gelukig dat valt mee! Geef je ook mariadistel?
Dat geef ik nog niet, maar heb even gauw wat info gezocht.
Moet zometeen toch nog naar het centrum en zal dan meteen wat meenemen.
Kan zeker geen kwaad, lees alleen maar positieve dingen.

Gelukkig gaat het al wat beter met Djilly. Ze heeft gisteravond zowaar gegeten en vanochtend is ze tot nu toe alleen nog maar actief geweest met een piepspeeltje. Normaal mag je ze dat maar 5 minuten, anders wordt ik gek van het gepiep, maar laat haar nu lekker haar gang gaan. (piepje is ondertussen stuk, maar de lucht fluit er nog wel langs) Het is sinds een week dat ze weer wat langer speelt (nu al zo'n driekwartier) zonder te slapen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door