Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door golfje
#1213056
Ik ben op zoek naar een kitten (geen ras, maar normale kat) die wordt opgevoed met een hart (en het mooiste zou zijn barf afgespeend) en dat is ontzettend moeilijk te vinden. Alleen rasfokkers lijken hun kitten op te voeden zoals het hoort: goed gesocialiseerd, goed voer, ontwormd, ontvlooit, eventueel al ingeent (ligt natuurlijk aan de leeftijd van het kitten). Ik ken niemand persoonlijk die poezen heeft die nestjes willen en ik weet ook niet hoe ik iemand kan vinden die zijn kittens goed afleverd aan de nieuwe eigenaren.
Heeft iemand een tip? We willen trouwens ongeveer halverwege juni de kitten in huis opnemen.
Gebruikersavatar
Door koekje
#1213060
over een tijdje worden de asiels weer overspoeld met kittens. een vriendin van mij vangt kittens en moederpoezen met kittens op voor een asiel en die mag binnenkort al weer het eerste nestje in huis nemen. zij socialiseert ze dan en zorgt ervoor dat ze goed te eten krijgen.
er zijn nu eenmaal weinig particuliere huiskattenfokkers (ook als je eenmalig een nestje fokt, ben je fokker) die én de kittens goed socialiseren (en tot zo'n 12 weken bij moeders laten) en laten wennen aan het huiselijke leven én deze ook op vers afspenen. meestal is dit ten gevolge van onwetendheid.
zelfs bij raskatfokkers zijn er heel erg weinig die de kittens op vers afspenen.

wat je wel kunt doen is het volgende.
als je over een tijdje een leuk kitten hebt gereserveerd, dan kun je de fokker vragen het kitten al te laten wennen aan vers. door ze wat verse dingetjes te geven of een goed kvv als carnibest.
er staat hier op barfplaats echt heel veel informatie. je kan ze er naar doorsturen of zelf wat informatie samenvatten en uitprinten.
mochten ze echt geen vers willen voeren, dan kan je natuurlijk ook altijd daar zelf mee beginnen als je je kitten in huis hebt. menig is kitten is erg makkelijk om te zetten.
Door Henkje
#1213108
Mijn twee kittens uit het asiel waren meteen aan de CB thuis. Nooit problemen mee gehad, ook de overstap naar barf ging vlekkeloos.
Ze hebben nooit lastig gedaan over voer hier.
Door ibbi
#1213355
mijn jongste kwam hier met 7 weken ( moeder is zwerfkat )  had 2 weken royal canin kittenbrokjes gehad bij mensen die de kittens gevonden hadden, maar ik heb hem gelijk op kvv en daarna op barf gezet, nooit een probleem met hem gehad, hij lust eigenlijk alles ... behalve vis :) 
is nu 5,5 maand en een heerlijk prachtig en sterk katje!
Door golfje
#1214472
oke bedankt voor jullie reacties!  :)
Ik kan dan denk ik het beste een asiel even benaderen zodat we eventueel de kitten direct van het gastgezin kunnen halen ipv dat ze eerst weer naar het asiel moeten.
Door brie
#1214478
ik hoop dat wij aan het einde van het jaar ons eerste zelfgefokte nestje balineesjes met vers kunnen afspenen..  :D
mama is ook vers afgespeend en weet niet anders..
succes met je zoektocht! helemaal top om te lezen dat je een kitten wil die het barfen al gewend is!
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door