Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Diane77
#1095875
Mijn teckeldames Ishta van 5 en Katy van 14 KVVen al een aantal jaren... echter vinden ze het niet altijd meer even lekker. :-\ Ze hebben altijd verschillende merken gekregen; dat lag aan hun smaak en de verkrijgbaarheid. Duck waar ik mee begonnen ben is nu niet meer favoriet, meestal hebben ze verschillende soorten Rodi en 1x heb ik CarniBest voor ze gekocht. CarniBest was echt een topper  :D! Zo nu en dan krijgen ze toch al rauw runderhart of licht gekookte kippenhartjes of gekookte koolvis met rijst.... :-[

Nu overweeg ik over te stappen op BARF maar stuit wel op een aantal overkomelijke praktische probleempjes. Misschien weten jullie raad...
- Ishta van 5 sleept met haar runderhart... en laat haar bak onbeheerd - Katy vreet dan Ishta's portie op....
- Katy is een Dwerg teckel met een slecht gebit en Ishta is een Kaninchen teckel.... Malen dus maar?
- Buiten of binnen voeren?

En die percentages... geloof dat het een kwestie van uitproberen is... Ik denk aan 1,5% voor Katy en 3% voor Ishta als uitgangspunt zodat ze allebei een gelijke portie hebben zoals ze nu gewend zijn. Ze regelen dat altijd zelf wanneer de ene geen trek meer heeft.... dan lust de ander nog wel een hapje.  ;)

Zijn er nog meer BARF teckels op dit forum? Ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips.
Door Mevroi Kruim
#1096117
Jazeker zijn er hier teckels! De reuzen van Pauline bv  ;D Die vreten alles rauw, maar dat zijn dan ook echte joekels.

- Voer je honden in aparte ruimtes, zet er een hekje tussen, sta er zelf bij als politie-agent.
-ik zou zeker niet beginnen met malen, als mijn ouwe katten kunnen barfen dan kunnen die teckels het ook  ;) Gewoon beginnen met kippennekken en kijken hoe dat gaat, desnoods meppen vantevoren (de nekken, niet de teckels  :D)
En die vis niet koken, de rijst weglaten en de kippenhartjes ook rauw geven.
- ik voer buiten. Wel d'r bij blijven als ze botten eten.
Door dinnee
#1096295
Misschien kan je ook eens op het katten gedeelte van dit forum kijken. Daar zou je eventueel ook nog ideetjes op kunnen doen omdat je tekkels ongeveer het zelfde gewicht hebben als een gemiddelde kat. :) Hou er wel rekening mee dat de meeste katten geen groente eten en jou hondjes misschien wel.

Ik heb zelf een fret en kijk ook vaak bij de katten, wel zo makkelijk!

Voor de rest is een teckel natuurlijk een echte hond, dus het enige wat je hoeft te doen is de hoeveelheid aan te passen op hun gewicht. De meeste hondjes kunnen prima uit de voeten met rauw voer, dus ik zou me niet heel snel druk maken. Mijn pupje van 7 weken knaagde al vol overtuiging op een zalmkop! :)

Je kan je hondjes ook wat kleinere vogeltjes geven als maaltijd. De meesten honden draaien hun poot niet om voor een duif of kwartel, maar dat zou voor jou hondjes wel eens ideaal kunnen zijn! Als ik een duif voer aan mijn pup moet ik er altijd vanalles bij geven, of al twee duiven in een maaltijd stoppen, dat probleem heb jij niet.

Natuurlijk vallen dingen zoals hertenrib of geitenrib wel af, maar er is zoveel keus dat ik me daar niet druk om zou maken. :)
Door Tica
#1096487
Ik heb een dwergteckeltje van een half jaar en die eet altijd al Carnibest en ik ben een mnd. geleden met kippennekjes eerst 1x in de week nu 2 à 3 x per week  en ik ben van plan dit langzamerhand te gaan aanvullen met andere botjes.

Zij eet ook wel een stukje mandarijn, appel en banaan, niet veel, paar stukjes maar en vindt het wel lekker.

Ik ga van de week de vis eens proberen, geen idee of zij het lekker vindt, ben zelf niet zo van het vis eten dus zij kent het eigenlijk niet,
Gebruikersavatar
Door pike
#1096613
Ook kleine tekkeltjes kunnen heel goed barf eten. Chihuahua's eten het ook.

Ik weet niet wat er slecht is aan het gebit? Het lijkt mij dat gemalen voedsel geen positieve bijdrage aan het gebit zal leveren. Doorgaans kunnen ze nog heel goed botjes knippen ook als hun gebitje al behoorlijk is afgesleten. Om te beginnen geef je de kippenekjes toch een paar klappen met de hamer. Gewoon proberen.

Je hoeft het hart niet te koken en de vis ook niet. Rijst zou ik helemaal niet geven.
Als je barf-dingetjes náást de kvv geeft zou ik zowiezo geen orgaanvlees geven, want dat zit al veel in de kvv, maar iets wat dus niet in de kvv zit.

Ze slepen hier ook hun bot weg bij de bak die verder onbeheerd blijft. Tegen diefstal kun je ze gewoon gescheiden laten eten, heb je daarvoor geen ruimte geef je ze gewoon ná elkaar eten. En ter bescherming van je vloer(bedekking) kan je buiten voeren. Hier eten ze alle drie buiten, weer of geen weer, ieder in zijn eigen stukje tuin. Alleen als het echt noodweer is (en geen vooruitgang in zicht) mogen ze binnen eten (want dat vind ik zo zielig  ::) )en dan gaan ze inderdaad ná elkaar in de keuken. Dan spreid ik een grote doek uit, die kan dan daarna hups zo de was in.
Door Diane77
#1096690
Hartelijk dank voor de vele tips!

Gisteren heb ik ze al lamsvlees en lamshart rauw gegeven en ze vonden het heerlijk :D :D :D Er werd uiteraard wel gesleept met het vlees, maar zodra ik het zag pakte ik het op zodat ze het daarna meteen weer uit mijn hand pakte en opaten. Een strenge blik erbij... :o
Zelfs Katy had geen probleem met de stukjes vlees, al moet ik het wel fijnknippen voor ze anders gaan ze ermee miepen... Stelletje verwende apen  ;D

Kip, vis en kippenhartjes zal ik idd niet meer koken en de rijst (scheelt weer bende) ook laten. Zaterdag zal ik ff op de markt kijken bij de poelier voor kippennekken en evt ander bottenwerk...
Orgaanvlees is makkelijk aan te komen, maar betaalbaar spiervlees is nog een uitdaging.

Zijn er mensen uit de omgeving Almere die bij herby o.i.d. bestellen?


Grtz,

Diane en haar teckelbende
Door Huskymeisje
#1096812
Diane77 schreef: Hartelijk dank voor de vele tips!

Gisteren heb ik ze al lamsvlees en lamshart rauw gegeven en ze vonden het heerlijk :D :D :D Er werd uiteraard wel gesleept met het vlees, maar zodra ik het zag pakte ik het op zodat ze het daarna meteen weer uit mijn hand pakte en opaten. Een strenge blik erbij... :o
Zelfs Katy had geen probleem met de stukjes vlees, al moet ik het wel fijnknippen voor ze anders gaan ze ermee miepen... Stelletje verwende apen  ;D

Kip, vis en kippenhartjes zal ik idd niet meer koken en de rijst (scheelt weer bende) ook laten. Zaterdag zal ik ff op de markt kijken bij de poelier voor kippennekken en evt ander bottenwerk...
Orgaanvlees is makkelijk aan te komen, maar betaalbaar spiervlees is nog een uitdaging.

Zijn er mensen uit de omgeving Almere die bij herby o.i.d. bestellen?


Grtz,

Diane en haar teckelbende

En dan stoppen ze met slepen? Die van mij niet hoor. Nou ben ik ook vrij makkelijk daarin  :-[. Behalve pens en hele bloederige stukken krijgen ze het bij mij gewoon binnen. Ik heb een plavuizen vloer en na de hondenmaaltijd wordt er standaard gedweild. En ik heb gewoonweg geen trek om lang buiten te staan om de boel in de gaten te houden. Zeker niet nu de temperaturen niet zomers meer zijn.  :-[ :-[ :-[

Wel super dat je honden het zo lekker vinden.
Door Diane77
#1096841
En dan stoppen ze met slepen? Die van mij niet hoor.
Echt stoppen met slepen deden ze niet, daarvoor zijn teckels te eigenwijs... Maar ze begrepen mijn boodschap  ;)
Je kan je hondjes ook wat kleinere vogeltjes geven als maaltijd.
;D ;D ;D Dan eten ze onze "teckel met vleugels" Dixi ook binnenkort op... Nee dankje. Dixi is onze zeer eigenwijze agapornide; en Katy vind het al zo'n lekker hapje >:(

Gisteren stond ik het lamsvlees te knippen, dacht mijn mannetje dat het voor hem was om boullion van te trekken...  :D Ik heb hem helaas moeten teleurstellen. ::)
Door Naomi
#1097125
Ik heb een oude standaard teckel van 15 en een dwerg van 7 maanden,die gedeeltelijk kvv en barf eten.
Ik heb de eerste keer de nekken plat geslagen en naderhand niet meer .
De vleugels knip ik in de hoek altijd even in.
En de karkasjes eten ze zo op.
Hele pens lappen heb ik nog niet gegeven .
Gebruikersavatar
Door Pauline
#1097150
Ja ik heb natuurlijk Joep en Joris, maar ondanks dat ze teckels zijn eten ze als grote honden.... Joep kan zelfs botten aan, waarvan ik hier toch regelmatig lees dat het voor grote honden een grote NEE is...... Aan mij heb je dus niet zo heel veel.

Je kan bij Herby eendenvleugeltjes bestellen en kwarteltjes zal ook goed gaan. Runderstrot is hier een hele grote hit, maar het aan stukken knippen kost wel wat moeite. Kippennekken om te beginnen en eendennekken zal ook vast lukken. Die kun je ook makkelijk kleiner knippen. Hele sardientjes kun je ook proberen.

Ik weet niet of je helemaal wilt gaan barfen of wilt combineren met KVV. Als dat laatste het geval is, zou ik vooral kiezen voor dingen die niet in KVV zitten. Daarbij is het dan ook niet zo heel belangrijk dat de percentage precies kloppen.

Bedoel je met percentages de hoeveelheid voer per hond of de samenstelling van het menu? Hoeveelheid per hond is idd uitproberen. Goed opletten en kijken hoe ze het erop doen.
Door Bianca75
#1098305
Hier een dwerg langhaar van 9 1/2 jr. en een kaninchen van 11 wkn. Wij geven over het algemeen CB en daarnaast krijgen zowel Rico als pup Dribbel tussendoor een sardientje, kipkarkas of als hoofdmaaltijd een hele kwartel. Koolvis is vrij smaakloos en wordt daarom hier niet gegeven.
Nu moet ik wel zeggen dat beide heren geen moeilijke eters zijn. Vorige week hebben ze een stukje haas gehad en dat zonder morren ook verorbert. :)
Door Petra
#2557556
Wat leuk om te lezen,Vlo heeft vandaag een halve duif op ;D
Hij is gek op barf,ik zit te overwegen of ik hem daar volledig op zal zetten.
Door smulpaap
#2557613
Petra schreef: Wat leuk om te lezen,Vlo heeft vandaag een halve duif op ;D
Hij is gek op barf,ik zit te overwegen of ik hem daar volledig op zal zetten.


Dat is een veelbelovend begin  :D .... een halve duif nog wel . De meeste honden gruwelen van duif
Nou , ik zou zeggen als hij er zo van geniet , lekker op barf zetten
Ik heb hier ook een smikkelsmurf van 7 kg , en die vreet ook alles weg hoor , aangepast op haar formaat dan  :biggrin2:
Het is wat meer werk qua verdelen /knippen .... maar je hondje zo te zien genieten van het eten maakt een hoop goed
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door