ik heb een vraag over een hondenproduct, dus denk ik dat het beter bij de hondenafdeling staat.
mijn katten krijgen wel eens een snoepje. als ze na het buiten spelen netjes binnenkomen als ik ze roep, of gewoon smiddags voor de gezelligheid. kattensnoepjes staan vol van de smaakstoffen en granen. die smaakstoffen vind ik voor Otje (erg brokverslaafd geweest) niet goed, en de granen niet voor Sien (gevoelig op haar spijsvertering, en ze eet ongemalen bot dus ik wil niet dat haar maagzuur te basisch wordt).
nu kan ik natuurlijk zelf vlees drogen. alleen er gaat niet zoveel in een kat, want het zijn geen grote honden. en ik heb een klein huisje met klein keukentje, en hou niet zo van extreme stink en was die naar stevige baklucht ruikt.
nu heb ik bij de DW de vorige keer bij de hondenafdeling een zakje gedroogd vlees gehaald; althans, daar ga ik vanuit. het is van het merk Topper en er staat een hond op getekend. het heet: "plat roodvlees" en in het Frans "bandeaux de boeuf" (rundrepen).
ze zijn best een succes, maar niet zo leuk voor de portemonnee.
ze zijn erg hard, en ik weet verder niet of die dingen luchtgedroogd zijn, of dat ze er iets met zout oid mee hebben gedaan. Ot krijgt ze eigenlijk niet weg, omdat ze te hard zijn. Sien lebbert er eerst op, en dan worden ze wat zachter, en kan ze er een beetje aan knagen. Dan wordt ze dat moe na een tijdje, en laat hem liggen voor Ot. Otje eet er dan ook wat van.
Ik heb ook een paar repen in stukjes geknipt met de wildschaar (zelfs om te knippen zijn ze erg hard, en de stukjes schoten alle kanten uit). De kleine stukjes zijn voor Otje eigenlijk niet te eten, maar Sien kan ze zo doorslikken.
Kan ik met zelf drogen de hardheid beter instellen? en is dat ook lekkerder? ik vind 3 euro voor 100 gram prijzig; haal ik dat er wel uit als ik zelf droog?
Kan ik er van uitgaan dat die dingen geen hulpstoffen bevatten en gewoon gedroogd zijn?