Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#2280669
Parelridder schreef: Dank je wel voor het delen van dit advies!
Ik zou nog liever een advies van Utrecht hebben. Ik vertrouw een advies tav frequentie niet zo vanuit een bedrijf wat gebaat is bij zo vaak mogelijk testen omdat het hun bron van inkomsten is :-[
En wat mee zal spelen is dat ik niet zo'n Woud-fan ben :sofa: omdat ze een hond vrij van giardia verklaarden op basis van ontlasting van 1 dag, terwijl toen al lang en breed bekend was bij dierenartsen dat je daarvoor die van 3 dagen nodig had. Vond (vind) ik nogal een misser voor een bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in dergelijk onderzoek..
Maar goed, ik ga OT.

Is er iemand in contact met de onderzoekers uit Utrecht, die onze vragen daar zou willen voor leggen?
Maar, die hond bleek niet vrij van giardia?
Door Lizzy
#2280670
Overigens adviseert het Woud om 3 a 4 keer per jaar te laten controleren. En helaas kan dit alleen maar in combinatie met de andere wormentest. Dus dat komt neer op 40 euro per hond. En dan dat keer 3 of 4 = 240 a 320 euro. Best begrotelijk :-\
Door Parelridder
#2280671
Lizzy schreef: Maar, die hond bleek niet vrij van giardia?
De hond had giardia.
Maar ongeacht of ze al dan niet giardia had, was niet te concluderen dat ze hiervan vrij was op basis van een  staaltje van 1 dag.
Laatst gewijzigd door Parelridder op wo 07 mar 2012, 07:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2280674
Parelridder schreef: De hond had giardia.
En wat had het Woud daar zelf op te zeggen?
Gebruikersavatar
Door Sammy1980
#2280799
Lizzy schreef: Overigens adviseert het Woud om 3 a 4 keer per jaar te laten controleren. En helaas kan dit alleen maar in combinatie met de andere wormentest. Dus dat komt neer op 40 euro per hond. En dan dat keer 3 of 4 = 240 a 320 euro. Best begrotelijk :-\
Het is zeker begrotelijk, maar ik dacht in een ander topic gelezen te hebben dat Tannetje ook ontlastingsonderzoek doet en dat zij veel minder vraagt. Weet ik niet of zij hartworm test natuurlijk  :-\
Door Parelridder
#2280858
Of een staaltje naar je eigen dierenarts brengen? Die het al dan niet naar het lab van Utrecht stuurt?
Ik kan helaas de bon niet meer vinden, zal ik weg gegooid hebben, maar 'k weet dat het me 100% mee viel (was naar Utrecht gestuurd).
Door Janie2
#2281007
Voor de giardia test hoef je nu ook alleen maar 1 ontlastingmonster te sturen.
En mijn oude dierenarts doet het ook op basis van 1 x.

Jammer.
Gebruikersavatar
Door Inge en Bono
#2281017
Parelridder schreef: Is er iemand in contact met de onderzoekers uit Utrecht, die onze vragen daar zou willen voor leggen?
Ik lees dit nu pas  :-[ Ik zal de vraag doorspelen naar de UU.
Zodra ik antwoord heb, post ik 'm
Door bas rouge
#2283322
Met Huette gaat het prima. Een dag of 4 na toediening van het wormvernietigingssmiddel heeft ze zich niet fijn gevoeld maar inmiddels is dat niet meer aan de orde.

Mest van de andere 3 honden was vrij van hartwormlarven.
Door Lizzy
#2283360
bas rouge schreef: Met Huette gaat het prima. Een dag of 4 na toediening van het wormvernietigingssmiddel heeft ze zich niet fijn gevoeld maar inmiddels is dat niet meer aan de orde.

Mest van de andere 3 honden was vrij van hartwormlarven.
Oh FIJN om te lezen Sieneke :-*
Gebruikersavatar
Door Inge en Bono
#2283567
Inge en Bono schreef: Ik lees dit nu pas  :-[ Ik zal de vraag doorspelen naar de UU.
Zodra ik antwoord heb, post ik 'm
Over hartworm heb ik ook nog de volgende vragen;
*Hoe vaak adviseren jullie ontlasting te laten onderzoeken op hartworm indien je in een risico gebied woont?
*En adviseren jullie dat voor álle honden daar of alleen voor honden met 'risicogedrag' (stokken sjouwen, hondenpoep eten..)
*En welke gebeiden worden in Nederland momenteel als 'risico gebied' beschouwd?

Met vriendelijke groet,
Inge
Beste Inge,

Het laat u niet los merk ik, maar al te veel paniek is zeker niet nodig hoor, er zijn heel veel honden in den Haag en er is maar een zeer laag aantal besmette gevallen bekend. Het is niet direct van hond op hond overdraagbaar gelukkig.

Voor een zo klein mogelijk risico zou je dit één keer per maand of per twee maanden moeten laten doen (de tijd tussen besmet raken en zelf larven uit gaan scheiden voor een hond ligt tussen de 30 en 70 dagen). Voor honden zonder risico gedrag is dit minder van belang, het wordt overgebracht door slakjes en die zullen niet zo snel op de vacht van de hond zitten (spoelwormeitjes doen dit wel, die plakken vast). Dus hoe meer "park opeet gedrag", in brede zin een hond vertoont, hoe meer risico.

Over echte risicogebieden kan ik nog weinig zeggen, daar hebben we onvoldoende voor in kaart gebracht op het moment. Dit is ook zeer lastig te zeggen omdat de gemiddelde Nederlander zijn/haar honden overal mee naar toe neemt

Hopelijk beantwoordt dit uw vragen en als er nog meer ontstaan, schroom niet.

Met vriendelijke groet,
Het Spoelwormteam
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door