- di 16 sep 2008, 22:33
#1049029
hondenpannekoeken:
Maak een pannekoekenbeslag
- 3 eieren
- circa 1 pakje roomkaas of kwark of melk
- 500 tarwemeel/bloem/zelfrijzend bakmeel.
- 300 gram fijngemalen vlees. (lever, hart, carnibest, uitgelekt blikje tonijn/sardientjes)
Je roert dit door elkaar tot je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Hier bak je er pannenkoeken van.
Besmeer de pannekoeken vervolgens met roomkaas, hüttenkaas of kwark. Rol deze op en snij 'm in hapklare stukken.
Of....
Leg een pannekoek op een bord, besmeer deze met roomkaas, kwark, Carnibest, gemalen vis oid. Leg daarop de volgende pannekoek...weer besmeren en zo doorstapelen tot je een leuke taart hebt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hondentaart
200 gram kippengehakt (voor mensen, dus zonder bot)
200 gram tarwebloem
400 dl kippebouillon
zakje gemengde groente
Paar teentjes knoflook, of een eetlepel knoflookpoeder
eetlepel olijfolie
Meng dit door elkaar in een keukenmachine of met een mixer totdat je een smeuiig deegje hebt vergelijkbaar met cakedeeg.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart af in c.a. 90 min. op 180 graden.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verjaardagstaart
Benodigdheden:
3-4 pond kip of kalkoen gehakt (zonder bot)
1 pond gekookte zilvervliesrijst rijst
1 pond grof gehakte verschillende groentes,(wortels,bleekselderij,koolraap,boontjes, peterselie e.d.)
3-4 teentjes fijngehakte knoflook
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 lepel bakpoeder
200-250 gram volkoren/tarwemeel of havermout
Meng alles door elkaar en doe het mengsel in ingevette springvorm
Bak voor 1-1 1/2 uur op 175 graden
Wanneer de taart is afgekoeld kan je 't met kwark of yoghurt als "slagroom" bestrijken,
en dan kunnen de kaarsjes erop:-)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Viskoekjes om te bewaren.
Bereidingstijd 2 dagen.
1 blikje makreel
1 blikje zalm
1 blikje sardientjes
1 blikje tonijn
4 eieren
Flinke scheut olijfolie of zonnebloemolie
2 eetlepels gedroogde peterselie
4 teentjes knoflook of een eetlepen knoflookpoeder
2 koppen meel
Eieren en olie loskloppen in keukemachine. Teentjes knoflook en de peterselie erbij. Dan de blikjes vis er in zijn geheel bij. (alleen als de vis op water staat, dit even laten uitlekken)
Giet dit mengsel over in een grote beslagkom en meng het meel erdoorheen tot je een dikke brij hebt.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
De brij uitstorten op een ingevette bakplaat en dan circa 30 minuten in de oven. Dan vijf minuten af laten koelen, in kleine blokjes snijden en uitgespreid op wat keukenpapier laten drogen. De volgende dag even omscheppen, en verder laten drogen. De dag daarop heb je harde viskoekjes die je in een afgesloten tupperwarebak een aantal weken kunt bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Havermoutkoekjes
ingrediënten:
- 2 koppen volkorenbloem
- 1 kop havermout
- 1 ei
- 1 kop kippenbouillon (mag van bouillonblokje)
- 1 teentje look
Bereiding:
De havermout een beetje laten weken in de bouillon (tot de havermout het vocht opgenomen heeft). De bloem en het ei en de geperste knoflook bijvoegen en een deeg maken. Uitrollen en vormpjes uitsnijden of er bolletjes van draaien. 20 minuten bakken op 180 -200°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hondenkoekjes
1 kopje witte meel
1 kopje volkorenmeel
1 ei
4-5 eetlepels olie
1-2 theelepeltjes knoflookpoeder
1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt.
Daar maak je kleine balletjes of andere vormpjes van.Deze verdeel je op een ingevette bakplaat en dan
20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
De honing kan vervangen wordendoor pindakaas of kleine stukjes vlees (gehakt)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hondenkoekjes
Benodigdheden:
350gr. Tarwebloem
160gr. Havermoutvlokken
30gr. Gesmolten spekvet
60gr. Geraspte kaas
100gr. Kleine stukjes spek
60gr. Tartaar
275ml. Vleesbouillon
bereiding:
De tarwebloem,havermout,kaas en tartaar in een grote mengkom doen.
Ondertussen de spekjes al roerend bakken tot er al wat spekvet komt,dat kan je dan al onder de ingrediënten roeren.
Als de spekjes goed uitgebakken zijn mogen ook zij toegevoegd worden.
Als laatste de bouillon toevoegen en er een mooi deegje van kneden.
Uitrollen zonder barsten in het deeg tot een dikte van ong.25mm.
Snij of steek er nu leuke vormpjes uit,eventueel bestrooien met wat muesli of kaas voor een extra krokant koekje.
Bakken in ongeveer 2 uur op 150 °C op een ingevette bakplaat tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hondenkoekjes
Benodigdheden:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik (uitlekken)
625 ml volkoren meel
125 gram magere melkpoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
90 ml plantaardige olie
1 ei, losgeklopt
125 ml koud water
Pureer de peentjes en erwtjes in de keukenmachine.
Doe het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder in een beslagkom.
Voeg hierbij de gepureerde erwtjes/peentjes, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed.
Verdeel het deeg in 2 ballen;
Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; - rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte;
snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.;
Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat of een goed ingevette bakplaat.
verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant;
Draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hondentaart
Benodigdheden:
300 gr kippengehakt (mensenlijke consumptie,dus zonder bot)
400 gr tarwebloem
400 ml kippenbouillon
200gram kippenlevertjes
De kippenlevertjes in kleine stukjes snijden en door het kippengehakt roeren. Vervolgens doe je steeds een beetje bloem en bouillon erbij en mix je het met de deegmixer goed door elkaar heen. Dit is een vrij stevige massa en kleverig.
Als alles erin zit en goed gemengt is, verdelen over een bakplaat met bakpapier of goed ingevette bakplaat en bak het geheel ongeveer 1 1/2 uur in de oven op 180 graden celcius.
Naar eigen keuze kun je ook nog de volgende dingen toevoegen.:
teentje knoflook
blikje sardientjes
geraspte kaas
geraspte winterwortel
een ei
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pindakaas & honingkoekjes.
Benodigdheden.
100gr. meel
1 ei
15 gr (eetlepel) honing
5 gr. (theelepel) pindakaas)
60 gr. bakvet
1 theelepel bakpoeder
35 gr. havervlokken
2 gr. vanillesuiker of een paar druppels essence.
De honing met de pindakaas opwarmen totdat deze vloeibaar word. (ca. 20 sec. in de magnetron)
De ingrediënten met elkaar vermengen. Bakblik met wat bloem bestuiven het deeg met een lepeltje in hoopjes verdelen. 10 tot 15 min. afbakken in een tot 175 graden voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potatoes Au Canine
Benodigdheden:
700 gram in plakken gesneden gekookte aardappel (eventueel te vervangen door gekookte zilvervliesrijst)
2 eetlepels gemalen groente
100 gram verse roomkaas
1 eetlepel verse gist
2 eetlepels geraspte wortelen
60ml. melk
60 gram. geraspte kaas
Ingrediënten op de kaas en melk na mengen een in een springvorm doen. Overgieten met de melk en daarna afstrooien met de geraspte kaas. 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 175 graden.