Ik heb een receptje van mijn Barfing Border Terrier lijst vertaald:
beefcubes
1 kg mager rundergehakt of gemalen rundvlees
250 gr lever/hart/niertjes (een combi of 1 soort)
6 rauwe eieren met eierschalen
Lijnzaad olie of olijfolie
3 eetlepels kelp
gelatine blaadjes
Het vlees, de organen, de eieren met de olie worden in de blender gemalen, daarna de kelp en de gelatineblaadjes erdoormengen en de massa in een bakblik storten om er een meatloaf van te maken. Dit gaat in de vriezer tot het nog niet hard bevroren is. Dan kun je het bevroren meatloaf in blokken snijden met een electrisch mes.
Goed dit is het originele recept, nu wil ik er zelf gemalen kipkarkas door mengen om het calciumgehalte te verhogen, hoeveel carcas meng ik erdoor? De gelatineblaadjes laat ik vervallen en ik maak er ook geen meatloaf van maar verpak het gewoon meteen in afgepaste porties. Als ik het serveer doe ik er nog gf mix bij. Ik wil ditzelfde recept ook in kipvorm maken. Hoe lijkt dit recept? Nog iets aan veranderen?