Voor onze Hollandse herder Briska of the Brave Brindles van 28-7-2019 gebruik ik de volgende ingrediënten:
Vleesbot- kipkarkas, kwartelkarkas, eendenkarkas, eendennek en eendenvleugel ook heb ik weleens lamsribjes gehad maar vond dit erg hard.
Orgaanvlees- runderpens, lamspens, geitenpens, runderhart, rundernier, lamsnier en kippenlever
Spiervlees- rund, paard, geit, gans, kalkoen en gans.
Omdat ik gemakkelijk aan gans en wilde konijnen kan komen in het seizoen is dit ook een aanmerkelijk deel van het menu waarbij de gans voornamelijk spiervlees is en (vind het bot heel erg hard) en konijn voer ik wel in porties helemaal op.
Als vis voeren we 1 keer per week zalmkarkas aangevult met een hele makreel of sardientje hier krijgt ze ook 20% orgaan en 25% spiervlees bij.
Groenten en fruit gepureert en hier gebruiken we 5 tot 10 soorten voor welke we voor ongeveer een maand klaarmaken en invriezen. De volgende maand proberen we weer zoveel mogelijk andere groenten. Hier voegen we ook wat geitenyoghurt en wat ongebrande noten toe. En elke dag een theelepel (3 gram) kokosolie.
We voeren 45% vleesbot, 20% orgaan hiervan is de helft pens en de andere helft lever, nier en hart, 25% spiervlees en 10% groenten.
Per 4 weken krijgt ze evenredig 3 diersoorten vleesbot, 3 diersoorten orgaan en 4 diersoorten spiervlees. Probeer 2 zoogdieren en 2 soorten gevogelte.
Met orgaan probeer ik te variëren dus bijvoorbeeld rund pens lams nier en kippen lever en een andere dag lamspens, rund nier en rund hart.
Momenteel krijgt ze 3,5% maar ben het iets aan het opvoeren omdat ze schraal is. Ik probeer compleet te voeren dwz elke dag alle ingrediënten 45-20-25-10
Om de dag krijgt ze ook een rauw eitje
Ik hoop dat het duidelijk is en zou het fijn vinden als jullie je onderbouwde mening geven.
Groet Marien en Briska