Hoi allemaal,
sinds enige tijd zit er al over te denken om onze hond van brokken over te zetten naar barf. Ik heb al het een en ander gelezen, maar natuurlijk nog een paar vragen. Maar toch alvast een menu opgesteld. Ik hoor het graag of het zo kan, of dat er nog verbeterpunten zijn.
Onze hond is een Hollandse Smous van 8 kg. Normaal actief. Ik heb een behoefte van 2% aangehouden. Per dag zou ze dan 160 gram moeten krijgen, per week 1120 gram.
Verdeling:
45% vleesbot
20% orgaanvlees inclusief pens
25% spiervlees
10% groenten
Maandag:
72g vleesbot (kippennek)
38g orgaanvlees (eendenhart)
16g groenten
Dinsdag:
72g vleesbot (eendennek)
70g spiervlees (geitenvlees)
16g groenten
extra: vis
Woensdag:
72g vleesbot (kippennek)
38g orgaanvlees (konijnennier)
16g groenten
Donderdag:
72g vleesbot (konijnenrugstuk)
70g spiervlees (lamsvlees)
16g groenten
extra: ei
Vrijdag:
72g vleesbot (parelhoenrugstuk)
38g orgaanvlees (paardenlever)
56g pens (geitenpens)
16g groenten
Zaterdag:
72g vleesbot (eendennek)
70g spiervlees (geitenvlees)
16g groenten
extra: vis
Zondag:
72g vleesbot (konijnenrugstuk)
56g pens (geitenpens)
70g spiervlees (konijnenvlees)
16g groenten
extra: ei
Ik zit nog te denken om de hele 10% pens op zondag te geven in plaats van vrijdag en zondag. De gram ga ik ongeveer benaderen, dus de ene keer zal het wat meer en de andere dag iets minder zijn. Maar nu voor de duidelijkheid zo aangehouden.
Verder vroeg ik me nog af, of ik het beste twee of een voedermoment aan kan houden? En is het dan het beste om 's avonds of 's ochtends te voeren? Nu krijgt ze 's ochtends en 's avonds brokken.
Ook weet ik dat de meningen wat verdeeld zijn over de nekken, maar ze heeft nog nooit botten gegeten en is niet zo een grote hond, dus ik dacht, ik probeer het gewoon.
Moet dan wel nog een nieuwe vriezer hebben, want die van ons zit nu al geregeld vol met ons eten. Wat denken jullie hoeveel liter handig is, ik wilde het liefst per maand opslagen. Ook omdat ze niet zoveel per keer nodig heeft en de meeste dingen krijg je per kilo.
De groenten ga ik gewoon pureren en ga ik in de juiste porties invriezen.
En, ook al duurt het nog een hele tijd, maar ja, het komt er toch weer een keer: hoe doen jullie dat met vakanties? Wij gaan in de zomer meestal 2 tot 2 1/2 week met de auto en de tent weg. We hebben wel een koelbox, maar geen vriezer. Op sommige campings staan wel vriezers, maar die kan ik natuurlijk niet helemaal vullen met het vlees voor onze hond. Zijn daar alvast tips voor?
Zo, behoorlijk wat vragen. En ik hoop dat ik geen ben vergeten...anders stel ik die alsnog.
En alvast bedankt voor het kijken naar het menu en het beantwoorden van de vragen.
Groetjes,
Judith