Het handigste is als je op een rijtje zet wat de problemen zijn en wat je vragen dan precies zijn. Wij kunnen moeilijk van elk stuk verkrijgbaar vlees kenmerken op gaan noemen.
Persoonlijk blijf ik erbij dat je beter eerst naar een holistische dierenarts kan gaan om een totaalbeeld te krijgen. Je voert nu bijvoorbeeld 4 keer per dag, je voert heel veel groente, je combineert spondylose en een slechte vertering (die logica ontgaat mij nogal). Je doet al van alles, maar zonder totaalplaatje.
Heb je al eens gewoon een compleet menu van 4 diersoorten en een vet visje gevoerd volgens de normale %? En dan doel ik op barf. Zo niet, begin daar eens mee. Kies magere tot niet in het bijzonder vette diersoorten (kip, konijn, haas, kwartel, parelhoen, patrijs) en stel een menu samen. Probeer dat eens 2 a 3 maanden en kijk hoe het gaat. Voer max 2 keer per dag, liever nog 1 keer per dag zodat de buik ook rust krijgt. Wil je ook kvv voeren? Koop een clatronic vleesmolentje en maal het zelf. Weet je precies wat ie binnen krijgt en hoe vet/mager dat is.
Maak 1 plan! En hou je daar voorlopig aan. Dus keuzes maken. En maak het jezelf niet te moeilijk. Doe in je eerste menu gewoon karkassen (dat wordt op de sites aangeduid als karkas, rugstuk is een kleiner deel van het karkas en is ook prima). Strot bevat alleen kraakbeen en werkt laxerend. Lever en long zijn orgaan, waarbij lever in je 10% orgaan terug moet komen en long incidenteel als afwisseling gevoerd kan worden of voor snackjes gedroogd kan worden.