Wat ik beperkend vond aan WW is datbepaalde dingen die ik graag eet erg veel punten hebben waardoor ik die eigenlijk niet meer kon eten. Bv avocado 11 punten dacht ik of kokosmelk was ook zoveel en ik eet graag curry’s of een avocado met versiering op brood ofzo… Had op een gegeven moment ook het idee dat ik te weinig had waardoor ik stil bleef staan. Dat zal ook wel door verkeerde keuzes komen dat ik op een dag aan te veel punten zat maar ik vond het op een gegeven moment lastig om dingen anders te doen. Ben bv wel van volle Griekse joghurt overgestapt naar magere kwark en dit bevalt me eigenlijk gewoon goed. De volle joghurt vind ik lekkerder maar de kwark eet ik met smaak. Doe er wel altijd fruit doorheen en een zelfgemaakte muesli met bv boekweit korrels, zaden en noten. Zilvervliesrijst gebruik ik niet dat is wel beter maar vind basmati echt zoveel lekkerder en wil ook gewoon nog lekker kunnen eten…
Pasta pak ik tegenwoordig wel vaker volkoren maar ook niet altijd. Qua hoeveelheid rijst of pasta gebruik ik wel minder en meer saus en groente. Tussen de middag eet ik 2 boterhammen en die beleg ik royaal. De laatste tijd vaak alleen met beleg maar me vanaf vandaag weer voorgenomen er met regelmaat paprika, ui, tomaat ed bij te nemen. Vandaag had ik bv 2 boterhammen met een lekkere laag baba ganoush (gekocht), chorizo, kwart paprika per broodje in stukjes en een lente-ui eroverheen gesnipperd. Heerlijke broodjes die goed vullen! Heb salades geprobeerd, hou daar normaal wel van maar het voegt me niet om de een of andere reden. Heb er dan echt geen trek in en zit het met tegenzin weg te werken.
Sla is me ergens onderweg ook erg tegen gaan staan… te vaak gegeten denk ik… Vanavond hebben we trouwens bij uitzondering wel sla op het menu met roquefort, gegrilde paprika (uit pot) en een dressing van dadel/vijg. Daarbij eten we een biefstukje