Heel eerlijk? Ik zou het meestal bij God niet weten.
En moet je dat rauw of gekookt (/gestoofd/gegrild) rekenen? Rauw dan vermoed ik?
Ik heb het gewoon nog nooit gewogen...
Bij snijbonen weet ik toevallig dat het niet zoveel is (omdat we altijd een zak van 1kg klaarmaken) . Zal vermoedelijk ergens rond de 200gr liggen. Maar daar gaat ook maar een stukje vlees van 100gr bij. En geen aardappelen. Daar kan ik toch moeilijk nog veel meer groenten bij doen, dan blijft er geen ruimte meer voor wat anders. Ik vind die gewichten dus wel wat onzinnig, hangt toch af van hoeveel je eet?
Van een goed gevulde salade denk ik ook niet dat die überhaupt in het totaal meer dan een paar honderd gram weegt... Daar gaat ook appel en noten bij.
Als we spaghetti eten zal het ruim boven de 300gr zijn want daar gaat maar weinig vlees en pasta bij en eet ik wel veel van.
Als ik dan als lunch ook groenten eet kom ik wel vlot aan de richtlijn. Anders niet... Ik denk dat ik gemiddeld er net op of licht boven zal zitten. M'n kindjes erboven vermoed ik. Die eten 2x per dag groenten want op school altijd warm, maar daar zitten niet altijd gek veel groenten bij en ze mogen ze daar natuurlijk laten liggen. Wat bij ons niet mag.
Wij vinden wel dat groenten in een echt gerecht veel beter wegeten dan gewoon in agv. Dat laatste wordt zo snel saai, en doen wij eigenlijk maar zelden meer. Er gaat vaak minstens een sausje bij.
En we eten vrij weinig aardappelen, dat zorgt ook voor meer rest.
Fruit eten wij zowiezo boven gemiddeld. Ik weet niet wat de richtlijn daarvoor is (ik geloof niet erg in richtlijnen), maar daar zullen we wel overheen gaan.