deze cake heb ik een paar jaar geleden gemaakt, kan ik echt aanraden : https://www.bbc.com/food/recipes/tunis_cake_61629
De hulstblaadjes heb ik gemaakt met een echt hulstblaadje die ik op de groene marsepein legde en daarna uit sneed.
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Laika schreef:Als iemand iets feestelijks weet zonder vlees, vis, histamine, suiker en gist dan ben ik je erg dankbaar.Ik pb je
Lizzy schreef:Hemel. Dan blijft er niet veel meer over dan met eieren, zuivel en groenten aan de gang gaan...? En dan valt tomaat en spinazie en pompoen qua groenten ook af . Ik moet ineens wel denken aan een vegetarisch gebraad van Yvette van Boven! Misschien voldoet dat! Ik ga het er even bij zoeken.Nog veel lastiger. Eiwit valt vaak af, zuivel kan mee reageren door lactose, groenten mag ook het eea niet ivm sulfiet.
Laika schreef:De lijsten waar histamine (of histamine vrijmakers) inzit verschillen nogal maar het zit vnl in: tomaten, spinazie, aubergines, avocado's, bananen, aardbeien, frambozen, citrusfruit, paddestoelen, eiwit, bijna alle kruiden, thee, koffie , rijpere kazen, gefermenteerde voeding, chocolade, rode wijn, noten, pinda'sAls bijgerecht wellicht geroosterde bloemkool? Ziet iig feestelijk uit, alleen pesto kan er waarschijnlijk niet bij?
Je lichaam maakt zelf ook histamine aan maar als je gevoelig bent voor histamine en je krijgt er teveel van binnen dan krijg je allergische reacties.
Ik ben histamine aan het elimineren dus de komende weken wil ik zo min mogelijk binnen krijgen.
Siberienne schreef:Als bijgerecht wellicht geroosterde bloemkool? Ziet iig feestelijk uit, alleen pesto kan er waarschijnlijk niet bij?Dat ziet er heel erg feestelijk (en lekker) uit! Dank je wel
https://madebyellen.com/gegrilde-bloemk ... kken-oven/
Hoe zit het met aardappel? Mag dat wel? Of bataat?
Ina schreef:Mijn hemel.....en dan zit ik 'te klagen' dat mijn man sinds kort zoutloos moet etenEr blijft idd niet zo veel over. Als blijkt dat de histamine de veroorzaker is van mijn klachten dan moet ik wel vlees gaan eten ben ik bang anders krijg je te weinig eiwitten binnen. Na 4 weken moet er duidelijkheid zijn.
Dit beperkt de mogelijkheden wel heel erg zeg, wat kan jij nog wel eten???
Laika schreef:Dat ziet er heel erg feestelijk (en lekker) uit! Dank je welIk was laatst bij een delicatessen winkel met vegan pesto zonder kaas, dus pijnboompitten, basilicum en olijfolie.
In aardappel zit geen histamine, (zoete aardappel een beetje volgens sommige lijsten) dat kan er dan prima bij.
Pesto wordt lastig. In pecorino zit veel histamine. Maar ik ga verder zoeken naar iets geschikts om mozarella mee op te pimpen.
Ik krijg zowaar zin in kerst
elvira.kloek schreef:voor de vegetariërs kwam ik dit tegen : https://www.bbc.com/food/recipes/vegeta ... _pie_62864Oef, dat ziet er heerlijk uit . Ook wel leuk om te maken!
Laika schreef:Dat ziet er heel erg feestelijk (en lekker) uit! Dank je welMozzarella mag wel. Wordt ook vaak gebruikt in bloemkoolpizza bodem. Ik vind de combinatie mozzarella en bloemkool best goed gaan. Wellicht dat daar iets mee kan?
In aardappel zit geen histamine, (zoete aardappel een beetje volgens sommige lijsten) dat kan er dan prima bij.
Pesto wordt lastig. In pecorino zit veel histamine. Maar ik ga verder zoeken naar iets geschikts om mozarella mee op te pimpen.
Ik krijg zowaar zin in kerst
pearlsofpassion schreef:En peulvruchten? Mag je die?Over peulvruchten zijn de lijstjes het niet eens (dat die lijsten zo verschillen is nog het lastigste). Een beetje bonen kan geen kwaad maar een bonenschotel durf ik niet aan.
Kaio schreef:Mozzarella mag wel. Wordt ook vaak gebruikt in bloemkoolpizza bodem. Ik vind de combinatie mozzarella en bloemkool best goed gaan. Wellicht dat daar iets mee kan?Ik dacht ook om de mozzarella te combineren met het bloemkoolrecept. De smaak van mozzarella is wat flauw dus een pesto (zonder harde kaas) lijkt me dan wel een kerstige aanvulling.
Aardappel met prei vind ik ook goed combineren. Zeker in een ovenschotel in laagjes. Wellicht is laagjes aardappel, prei en mozzarella iets?
pearlsofpassion schreef:Verdorie heb ik nu onlangs niet geweten hoe je parmezaan kan vervangen.Iets van gistvlokken toch? *klok-klepel* *dat maakt het dan wel weer kerstig*
Ah ja, maar je mag ook geen noten. Dat was zeker op basis van noten...
Ik dacht gewoon dat je met linzen en kikkererwten mooie vleesvervangers kan maken.