Klinkt goed Lizzy!
Wij gaan morgen met hele familie bij mijn broer eten en ik heb de rode kerstsoep uit de link van Anne gemaakt, aangevuld met geroosterde pompoenpitten uit het boek van Ottolenghi; meng de pompoenpitten met ahornstroop en chilivlokken en rooster in de oven tot bruin. Ik vind ze heel lekker want zoet, krokant en pittig ineens.
Vals gespeeld; de humus gekocht
Vanavond eten we saampjes, gisteren al de gestoofde konijnenbouten gemaakt (sorry flappie).
Konijn met bier en pruimen
https://www.wildcentrale.nl/index.php/8 ... er-pruimen
Erbij spruitjes, kort gekookt en dan roergebakken met appel en amandelschaafsel erover
En aardappelschijfjes uit de oven, met peper en salie of peterselie. Ik denk gemengd gewoon en zoete aardappel.
Erbij; cranberriesaus van Roald Dahl’s kookboek: cranberries, sinaasappelsap, sinaasappelschil (geraspt), veel suiker en rode port- alleen heb ik die niet in huis dus die laten we er uit dit jaar.
Stukje kaas tussendoor
Toetje is ijs.
Het weekend na kerst gaan we naar vrienden en zorg ik voor appeltaart, ik vind die van Ottolenghi makkelijk en heerlijk, en wat ‘m nog lekkerder maakt is de 300 gram zelfrijzend bakmeel veranderen in 150 gram bloem en 100 gram amandelmeel en onder de appels gecomfijte gember en cranberries te mengen.
Edit; uiteraard wel snufje bakpoeder toevoegen dan
http://carolinebrouwer.blogspot.com/201 ... rt_25.html