Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
pearlsofpassion schreef:Wij hebben een Weber. Ik weet niet welk model maar het is een vrij grote met een deksel.Het verschil zal 'm zitten in de aspan en het rooster en de thermometer. Je kunt gewoon een 'kale' Weber kopen of een wat luxere...net als met auto's : de éen heeft het minimale, de ander allemaal snufjes
Maar die heeft echt niet zoveel gekost! Dat geloof ik nooit.
El_Kato schreef:De Weber 57 GBS edition (dat is het vergelijkbare model ongeveer) is vanaf 259,- dat is de goedkoopste die ik zo snel zag. Zonder accesoires als pizza steen of pan.Gietijzer houdt heel goed warmte vast, je krijgt dan leuke geruite schroeistrepen op je vlees
Wat maakt het gietijzeren rooster zo veel specialer als het normale rooster? Doet dat iets voor de smaak, schroeit het sneller dicht of is het alleen een leuk ruit motiefje?
Twijfel nog steeds. Kan ook wat geduld oefenen en na de zo er MP in de gaten gaan houden… of het wel doen en ontdekken wat wij er mee gaan doen en als het echt bevalt en deze gammel word MP gaan afstruinen voor een Weber…
- pien - schreef:Het verschil zal 'm zitten in de aspan en het rooster en de thermometer. Je kunt gewoon een 'kale' Weber kopen of een wat luxere...net als met auto's : de éen heeft het minimale, de ander allemaal snufjesJa, het is een kale. Laat meneer maar eerst eens leren grillen voordat er wat duurder komt.
De standaardmaten zijn 47 en 57 cm. Er zijn ook grotere maar die vréten kolen.
Een 57 is makkelijker stabiel op temperatuur te houden voor bijv. indirect garen.
pearlsofpassion schreef:Ja, het is een kale. Laat meneer maar eerst eens leren grillen voordat er wat duurder komt.Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgen
Of zover komen dat ik het mag leren, maar daar zijn we nog niet.
Maar tis toch een Weber, want die gaan tenminste lang mee. De vorige, lichte modelletjes gaan gewoon te snel kapot. Das ook duurkoop dan. Dan heb je wel snufjes maar maar kort en misschien werkt het ook niet zo goed.
Das persoonlijk natuurlijk, maar als je een degelijke wil met snufjes dan kost dat gewoon wat. Wil je dat er niet aan geven zou ik eerder een degelijke zonder snufjes willen dan een prul met...
Zo'n pizzasteen staat wel op de verlanglijst.
- pien - schreef:Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgenIk rol het uit op bakpapier, rondom afknippen, en dat gaat eigenlijk prima. En dan heb ik een ijzeren plaatje die dan weer op de steen gaat zodat je de steen niet van de bbq hoeft te halen of daar moeilijk hoeft te doen (temperatuur verschil kan je steen weer van barsten).
Een lekker deegje maak je van yoghurt (echt waar!) en meel en wat zout
We gaan deze zomer een nieuwe poging wagen met de pizza's en hoe ze op de steen te krijgen.
Er zijn een soort 'schuiven' met doek, wat rolt, zodat je de pizza van het ingebloemde doek op je steen 'rolt'.
Hmm, misschien moeten we die maar 's aanschaffen...
eelke schreef:Ik rol het uit op bakpapier, rondom afknippen, en dat gaat eigenlijk prima. En dan heb ik een ijzeren plaatje die dan weer op de steen gaat zodat je de steen niet van de bbq hoeft te halen of daar moeilijk hoeft te doen (temperatuur verschil kan je steen weer van barsten).Aha. Die hebben wij er dan weer niet bij. Wel zo'n schep. Maar het blijft altijd plakken
eelke schreef:Nee dat verbrand niet. Maar ik heb natuurlijk ook geen vuur in mijn bbq, alleen gloei nu.Dat zouden meer mensen moeten doen
- pien - schreef:Dat zouden meer mensen moeten doenJa dat is met pizza ook wel de bedoeling, 250 - 300 graden het liefst. Maar in je oven verbrand bakpapier ook niet hé?
Maar alsnog kan het loeiheet worden in een bbq met alleen gloei, als je er veel kolen in doet?
eelke schreef:Ja dat is met pizza ook wel de bedoeling, 250 - 300 graden het liefst. Maar in je oven verbrand bakpapier ook niet hé?Mijn oven is altijd 180C, dus daar heb ik geen ervaring mee (jeweetwel, zo'n Aga)
eelke schreef:Oh ja. Ik heb het even gecheckt, hittebestendig tot 220 staat er op mijn rolletje. Maar warmer gaat dus eigenlijk ook wel goed. Ik denk ook anders dat het alleen zwart wordt en smeult ipv brand, want op zich is daar niet genoeg zuurstof voor denk ik.Echt in de fik lijkt me idd ook niet waarschijnlijk hoor
- pien - schreef:Wij hebben dus een pizzasteen. Wat nog wel erg gehannes blijkt te zijn is je pizza (je wilt het deeg DUN hebben) heelhuids OP de pizzasteen te krijgenhttps://www.mijnpizzasteen.nl/pizzasche ... -peel.html
Een lekker deegje maak je van yoghurt (echt waar!) en meel en wat zout
We gaan deze zomer een nieuwe poging wagen met de pizza's en hoe ze op de steen te krijgen.
Er zijn een soort 'schuiven' met doek, wat rolt, zodat je de pizza van het ingebloemde doek op je steen 'rolt'.
Hmm, misschien moeten we die maar 's aanschaffen...