El_Kato schreef:Ik droom al een tijd van zo’n flexe weber met van alles erop en eraan alleen die prijs… zucht…
Nu zag ik in het krantje van Lidl een Webel look al like en daar kan je ook los een pizza steen en pan bij kopen. Een vergelijkbaar systeem als van Weber. Veel goedkoper maar nog steeds niet gratis. En nu twijfel ik heel erg of ik die zal kopen. Ik lees hier wel dat sommige BP leden de bbq vaak aanzetten maar is dat altijd met kolen? En is het bv de moeite om voor 2 personen pizza’s te maken? Om dat ding daarvoor op te stoken?
We hebben nu een grote vuurschaal waarvoor we een groot rooster hebben gekocht om te bbqen en dat werkt wel maar er is maar 1 stand kan het rooster niet stellen. Ook geen deksel en dus ook indirect bbqen of slowcooken ofzo.
Hoe vaak gebruiken jullie de bbq en waarvoor allemaal?
Wij gebruiken hem heel vaak. Zeker met warm weer, want dan staat ons fornuis uit, of zó laag dat ik daar de ovens niet van kan gebruiken.
Vaak doen we niks bijzonders, een stukje vlees of vis, of vegetarisch. Veel groenten bij, een deel gegrild en slaai. Aardappel poffen, maiskolfje bij, een ui in z'n geheel in de kolen wordt heerlijk zoet. Pizza's zijn ook leuk en lekker om zelf te maken! Wij gebruiken hem ook om koud te roken.
Er zijn het afgelopen jaar veel leuke bbq kookboeken uitgekomen, daar staan vaak handige tips in en lekkere recepten.
Is het de moeite van het opstoken waard? Tsja, waarschijnlijk niet maar het is hier ook een hobby. En het voordeel van een bbq met deksel is dat de kolen ook snel weer uitgaan als je de zuurstof (boven en onder) afsluit. Dan gebruik je de kolen of briketten de volgende keer gewoon weer.
Aansteken gaat lekker snel met een brikettenstarter. Wil je er meer mee doen dan alleen vlees grillen dan is een thermometertje in de deksel wel handig. Die kun je ook los kopen en er zelf inzetten.
Zoek naar zo schoon mogelijke kolen/briketten. Zowel qua houtsoort als voetprint.
En niet met die vieze witte blokjes aansteken!