vega broodbeleg inspiratie

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vega broodbeleg inspiratie

Berichtdoor Barfplaats

MillyMol
5-sterren
Berichten: 954
Lid geworden op: Di 03 Jun 2014, 21:00
Locatie: Zeist

Re: vega broodbeleg inspiratie

Berichtdoor MillyMol » Zo 19 Aug 2018, 11:36

En deze is ook erg lekker! Geen broodbeleg maar een salade tussen de middag is ook wel eens lekker toch?

Bulgursalade, met doperwtjes, munt, basilicum, mozzarella en granaatappel.

Ingrediënten:
voor 4 personen
300 gram bulgur (en/of couscous)
300 gram doperwten, diepvries (ik combineerde een restje doperwten met restjes diepvries sugarsnaps en sperzieboontjes – ook heerlijk)
1 granaatappel (of een bakje granaatappelpitjes)
1 bosje munt, blaadjes gehakt
3 eetlepels olijfolie
sap halve citroen
1 bosje basilicum, de blaadjes
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
Blancheer de doperwtjes in kokend water met een snufje zout en spoel dan af onder koud water.
Klop en schep boven een kop met behulp van een lepel de pitjes uit de granaatappel (doe een schort om, ’t is een heel gedoe en het spettert enorm).
Verwijder de witte stukjes die misschien meekomen.
Schep de bulgur, doperwten en munt door de granaatappelpitjes.
Klop een dressing van de olijfolie en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Schep de dressing door de salade en laat ongeveer 10 minuten intrekken.
Scheur intussen de basilicumblaadjes en schep ze met de mozzarella vlak voor het serveren door de salade. Garneer eventueel met een partje citroen. Deze laatste stap kun je op je werk doen. Gewoon de losse ingrediënten in een bakje meenemen en op het laatst erdoorheen doen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62022
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: vega broodbeleg inspiratie

Berichtdoor Lizzy » Ma 20 Aug 2018, 08:00

MillyMol schreef:Deze is ook erg lekker: geroosterde rode uien met pittige walnotensalsa en zachte geitenkaas. Heerlijk als voorgerecht, samen met andere (mezze) gerechten, of op een sandwich. Het recept komt uit Plenty More van Yotam Ottolenghi.

Ingrediënten:
4 middelgrote rode uien (600 gram in totaal)
1,5 eetlepel olijfolie
20 gram rucola
15 gram bladpeterselieblaadjes
60 gram zachte geitenkaas, in stukjes van 2 cm gebroken
zout en zwarte peper
Salsa
65 gram walnoten, grofgehakt
halve rode chlipeper, zonder de zaadjes, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
Verhit de oven tot 220 graden.

Pel de uien en snijd aan de boven- en onderkant een schijfje eraf.
Snijd ze in drie plakken van ongeveer 2 cm dikte en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk ze met olijfolie, strooi er 1/4 theelepel zout en wat peper over en rooster ze ongeveer 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn met een goudbruine bovenkant. Zet ze opzij en laat ze iets afkoelen. Het kan zijn dat de buitenste velletjes wat hard en droog zijn geworden – verwijder deze dan.
Doe terwijl de uien in de oven staan alle ingrediënten voor de salsa in een kommetje, roer er 1/4 theelepel zout door en zet opzij.
Schik voor het opdienen de rucola en bladpeterselie in een grote kom of op een grote schaal.
Voeg de warme uien, de kaas en de helft van de salsa toe en schep alles losjes om, zodat de uien niet uiteenvallen.
Verdeel de uien op de borden, lepel de overgebleven salsa eroverheen en dien op.


Ja, mijn moeder zou zeggen "ja, zo kan ik poep lekker maken". Echt, klinkt heerlijk. Dank voor je recept!

Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cheeta, daan.banaan, dinky89, marnou en 9 gasten