CindyMayella schreef:Dank je MillyMol..... Was net op mn werk en dat merk dat ik had gezien, is 'La Tua Farina' en, gelukkig de 00 variant.... 500 gr voor €1,09.... Nu krijg ik ook nog 10% korting, dus betaalbaar ..... Ik ga verder kijken op de link die je hebt gestuurd..... Ik begrijp alleen 1 ding niet.... De meesten laten het een paar uur drogen voordat men het gaat koken..... De 00 variant hoef je niet eerst te drogen; dus die kan meteen de pan in... Ik begreep dat als je de harde variant gebruikt, dat je dat alleen doet als je de pasta invriest..... Kan je de 00 variant ook invriezen of kan je dan beter dan de harde variant daarvoor gebruiken???
Ik snap niet zo goed waarom je pasta zou willen invriezen? Of wil je gekookte pasta gaan invriezen? Ik heb geen antwoord op je vraag helaas, want ik vries het nooit in.
De cijfers ’00’ staan voor de maling, niet voor de hardheid van de tarwesoort die gebruikt is. 00 is heel fijn gemalen.
De Italianen gebruiken twee namen voor het aanduiden van de hardheid van tarwekorrels:
-Grano tenero = zachte tarwe (alle granen behalve Durum & Manitoba)
-Grano duro = harde tarwe (Durum & Manitoba)
De meelsoort die vaak gebruikt wordt voor pasta is van harde tarwe gemalen: Farina di grano duro.
Voor zover ik weet zijn er twee redenen om verse pasta te drogen:
1. Om het makkelijk te kunnen snijden (tagliatelle, pappardelle). De deeglap die je uiteindelijk gedraaid hebt laat je bij voorkeur eerst een kwartiertje op een schone theedoek drogen. Doe je dat niet, dan blijven de repen pasta na het snijden aan elkaar plakken. (Laat de lappen ook niet te lang worden, anders kom je handen te kort en ligt voor je het weet alles op de grond. 60-70 cm is een prima lengte). Als je pasta draait om lasagnevellen te maken leg je de deeglap plat neer op een theedoek.
2. Om langere tijd te bewaren. Ik gebruik daarvoor zelf geen molentje (gebruik ik alleen voor de pasta die ik daarna ga koken), maar een theedoek, héél losjes als vogelnestjes. Want als tagliatelle op de molen droogt heb je onhandig lange strips die ook nog eens makkelijk breken is mijn ervaring.