- ma 22 okt 2018, 08:34
#3358035
Ik heb gister iets echt super lekkers gegeten!
Er staat dat het voor 4 personen is maar we hebben er met zn tweeën van gegeten en er is nog voor 1 persoon een portie over.
2 tenen knoflook
2 aubergines (ik had 4 kleine ipv 2 grote)
7 el traditionele olijfolie
1 rode paprika
3 tl harissa (kruidenpasta, potje 100 g)
2 tl Ketoembar gemalen koriander
600 g bakaardappeltjes (krieltjes)
15 g verse koriander
citroensap
100 ml geitenyoghurt (pak 750 ml) (ik heb soyamelk gebruikt, dan was het veganistisch)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.
Snij de paprika in blokjes en gooi in een grote kom en meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en zout. Haal de bakplaat na 15 min uit de oven en haal voorzichtig de aubergines eruit, gooi dan dat aardappel/paprikamengsel op de bakplaat en leg de aubergines erop. Zet het nog een half uur in de oven.
In een klein kommetje doe je de koriander, de yoghurt, een el harissa, citroensap en zout. Dat meng je goed.
Als je serveert smeer je de dressing op de aubergine.
Nu ik dit een keer gemaakt heb vind ik het wel weinig groente dus zou er zelf nog een paprika bij doen (dus 2 in totaal).
Maar het was echt heel erg lekker!