Ik maak regelmatig taarten en cakes. Gister hebben we een chocolade taart met heerlijk chocolademous en een noten, chocolade, koekjes kruimellaag opgegeten.
En wij maken ook zelf tia maria.
Bij ons gaat er door de jonge jenever een pond kandijsuiker, 8 zakjes vanille suiker, 20g koffiebonen en dat laten we dan 3 maanden in een grote fles staan die we elke dag schudden.
We hebben het ook een keer maar 2 maanden laten staan en maar toen was de smaak minder. Laatst zagen we ook dat we een fles al 10 maanden hadden staan, toen hebben we tot de 12 gewacht voor het idee maar dat maakte qua smaak weinig uit met de 3 maanden. (heb ik dan gehoord, als brave minderjarige
)
De koffiebonen maalt mijn vader daarna weer om koffie van te zetten.
Ook maken we van onze eigen appeltjes appelmoes of compote, soms brood met de broodmachine en met kerst maakt mijn moeder heerlijke stol. Dat recept weet ik zo niet, het boekje kan ik wel vinden maar het recept moet nog ontcijfert worden.