Het gaat ook goed met kleine groepen hoor! Wij koken voor 12-18 personen.
In de gehandicaptenzorg.
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
BusKay schreef: Je hebt dan denk ik de kosten van salarissen en inrichting keuken etc. niet meegeteld. Verder scheelt het of je met 1. het in dienst nemen van een kok de kosten kan uitsmeren over 800 man of 27 man.Dat is helemaal waar, maar waarom niet 1 grote kok en dat met moderne middelen vervoeren naar kleinere inrichtingen? Dat gebeurd toch al bij bejaardenhuizen/zorgcomplexen etc? Ok, dan moet je vers eten warm houden tot de plaats van bestemming, maar dat lijkt mij nog altijd heel veel beter dan pling menu's.
Nadia schreef: Het gaat ook goed met kleine groepen hoor! Wij koken voor 12-18 personen.Al eens de NVWA op bezoek gehad?? Bij mijn vrouw komt men ondanks Cello controleren...
In de gehandicaptenzorg.
Lil schreef: Dat is helemaal waar, maar waarom niet 1 grote kok en dat met moderne middelen vervoeren naar kleinere inrichtingen? Dat gebeurd toch al bij bejaardenhuizen/zorgcomplexen etc? Ok, dan moet je vers eten warm houden tot de plaats van bestemming, maar dat lijkt mij nog altijd heel veel beter dan pling menu's.Met 1 kok ben je er niet en die kost al gauw € 3000,-- bruto per maand.
BusKay schreef: Al eens de NVWA op bezoek gehad?? Bij mijn vrouw komt men ondanks Cello controleren...Ja met regelmaat krijgen wij controles.
Met 1 kok ben je er niet en die kost al gauw € 3000,-- bruto per maand.
Nadia schreef: Mwha, bij ons doen ze het al ik geloof minimaal 8 jaar. Volgens alle regels en wat er bij komt kijken.Maar regels zijn er om uit te breiden, daarom zeg ik ook...op den duur..
Angelique schreef: Maar regels zijn er om uit te breiden, daarom zeg ik ook...op den duur..Ze koken waarschijnlijk ook Natrium-, Cholestrol-, Eiwit- en Vetbeperkt, meten de voedseltemperaturen etc. etc.
BusKay schreef: Ze koken waarschijnlijk ook Natrium-, Cholestrol-, Eiwit- en Vetbeperkt, meten de voedseltemperaturen etc. etc.net als met barf...alsof je daar fabrieksmeuk voor nodig hebt (wat doorgaans barst van de zout dus die is al heel makkelijk om zelf te koken)
Nadia schreef: Heb je het nou over mij?Inderdaad want het gaat er bij mij niet in als je denkt gelijkwaardig te zijn aan een beroepsgroep die jarenlang studeren om hun professie uit te kunnen oefenen.
KarenH schreef: Afgezien van de kosten komt het denk ik ook omdat we in Nederland niet echt een eetcultuur hebben.Ben het met je eens als je stelt dat Italië op een hoger plat zit, maar vlak de zorgbehoevende of gehandicapte niet uit die het eetmoment als een hoogtepunt van de dag ziet.
Ik heb in Italië gewoond en daar leven ze om te eten, de hele dag gaat het over eten. Loop je op straat, vang je flarden van een gesprek op....over eten (of het weer, maar goed het gaat hier over eten).
Op scholen krijgen ze tussen de middag een gezonde maaltijd, hoewel de gemiddelde Italiaan de afgelopen jaren toch ook wel dikker geworden is door fast food, ook in het land van de slow food is dat een probleem aan het worden.
Ik vind het vreselijk dat je als je niet voor jezelf kunt zorgen je het moet doen met wat ze je voorzetten en dat dan van die gore meuk is.