Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Mowgli
#3131614
Lizzy schreef: Ik vind olijfolie goor om mayo van te maken...... :-X

Zonnebloemolie is redelijk lekker. Hellmann's gebruikt raapzaadolie. Ik kan daar niet aan komen. Maar ik vind koolzaadolie ook goed te doen. Tot nu toe het lekkerst.
Rapzaadolie is in iedere supermarkt in Duitsland te koop en heet daar Rapsöl. Misschien is er een lijntje te regelen?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
#3131615
Mowgli schreef: Rapzaadolie is in iedere supermarkt in Duitsland te koop en heet daar Rapsöl. Misschien is er een lijntje te regelen?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Zit net nog ff te googelen, maar de Rapsöl die ik heb (die overigens uit Oostenrijk komt: http://www.rapso.at/) blijkt dus gewoon koolzaadolie te zijn.  :D  Het heet wel Raps maar is het niet.  ::)
Jammer, maar helaas.  ;D
Gebruikersavatar
Door - Judith -
#3131619
Dreetje schreef: Misschien al 100x gevraagd maar welke olie gebruiken jullie voor de mayonaise?
Ik vind olijfolie zo bitter.
Ik maak het met milde olijfolie, sap van een halve citroen, een schep mosterd, gemalen zeezout en een ei. Met gewone of extra vierge olijfolie vind ik het ook niet te nasjen.
Door Mowgli
#3131630
-Annemarie- schreef: Zit net nog ff te googelen, maar de Rapsöl die ik heb (die overigens uit Oostenrijk komt: http://www.rapso.at/) blijkt dus gewoon koolzaadolie te zijn.  :D  Het heet wel Raps maar is het niet.  ::)
Jammer, maar helaas.  ;D
Dat klopt niet helemaal.
Koolzaad is Brassica napus en raapzaad is Brassica rapa.
Volgens Wikipedia worden zowel koolzaad als raapzaad gebruikt voor het persen van raapzaadolie, maar raapzaadolie wordt niet zo vaak gebruikt:
Bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Rapsöl
Gebruikersavatar
Door Radja
#3131640
-Saskia- schreef: De Fransen snappen mayonaise maken vele malen beter dan de Hollanders. Mayo met citroen of azijn (allebei is yum) geeft zure mayo. Zo veel lekkerder dan die romige shit.
En nee, ik maak het niet zelf, ik heb 4 soorten gekregen van Marije toen ze in Frankrijk zat.  ;D

Das heerlijke mayo! Jammie
Gebruikersavatar
Door -Annemarie-
#3131656
Mowgli schreef: Dat klopt niet helemaal.
Koolzaad is Brassica napus en raapzaad is Brassica rapa.
Volgens Wikipedia worden zowel koolzaad als raapzaad gebruikt voor het persen van raapzaadolie, maar raapzaadolie wordt niet zo vaak gebruikt:


Bron: https://de.wikipedia.org/wiki/Rapsöl
De Nl. Wiki zegt dit:

Raapolie of raapzaadolie is een plantaardige olie die koudgeperst wordt uit de zaden van raapzaad (Brassica rapa L. syn. Brassica rapa ssp. oleifera ). Raapolie mag niet verward worden met het Engelse rape oil en het Duitse Rapsöl, omdat die olie afkomstig is uit de zaden van koolzaad. Ook wordt in Nederland koolzaadolie ten onrechte wel aangeduid als raapzaadolie.

Raapolie is bijna geheel verdrongen door de goedkopere koolzaadolie.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Raapolie

Ik zal eens in de Brassica familie duiken.  ;)  Maar kan me voorstellen dat er in de Rapso toch echt meerendeel koolzaad zit, en een klein gedeelte raapzaad.  :-\ Ik kan het op de site van Rapso niet vinden, maar je kunt wel vragen stellen. Helaas is mijn Duits (spreken en schrijven) niet meer wat het geweest is.  :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door EliScooby
#3131689
-Annemarie- schreef: De Nl. Wiki zegt dit:

Raapolie of raapzaadolie is een plantaardige olie die koudgeperst wordt uit de zaden van raapzaad (Brassica rapa L. syn. Brassica rapa ssp. oleifera ). Raapolie mag niet verward worden met het Engelse rape oil en het Duitse Rapsöl, omdat die olie afkomstig is uit de zaden van koolzaad. Ook wordt in Nederland koolzaadolie ten onrechte wel aangeduid als raapzaadolie.

Raapolie is bijna geheel verdrongen door de goedkopere koolzaadolie.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Raapolie

Ik zal eens in de Brassica familie duiken.  ;)  Maar kan me voorstellen dat er in de Rapso toch echt meerendeel koolzaad zit, en een klein gedeelte raapzaad.  :-\ Ik kan het op de site van Rapso niet vinden, maar je kunt wel vragen stellen. Helaas is mijn Duits (spreken en schrijven) niet meer wat het geweest is.  :biggrin2:
Misschien wil Frau Antje het uitzoeken? Die spreekt wel een aardig mondje Duits geloof ik. (En nog kweetniet hoeveel andere talen :biggrin2:)
Door Mowgli
#3131771
Kaio schreef: Euh ..
over raapzaad en koolzaadolie. Wat is het verschil? zou de een beter zijn dan de ander?
Als ik me goed herinner van de informatie die ik gisteren heb gelezen, is de plant van het koolzaad een kruising van de plant het raapzaad.
Door Lizzy
#3131793
Jeetje, ik wist niet dat er zoveel te doen was in raap/koolzaadolie :biggrin2:. Nou ja, ik vond mayo van koolzaad echt goed te doen! En ik vind citroen lekkerder dan azijn. Net een tikje frisser. En wat bitterder.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door