Anne in Duitsland schreef: Men neme de creditcard, sluite de ogen...Nou, helemaal geen slecht advies.
De amandelmelk is superlekker! Alleen het zeven met kaasdoek is best lastig. Dat kan dus beter.
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Anne in Duitsland schreef: Men neme de creditcard, sluite de ogen...Nou, helemaal geen slecht advies.
Anne in Duitsland schreef: Amandelmelk is zoooo makkelijk zelf te maken! Ik doe 200 gram hele amandelen op 1 liter water. Verpulveren in de blender, dan in een kaasdoek oid (fijnmazig) laten afdruipen tot je het vocht overhoudt. De pulp kun je drogen en als amandelmeel gebruiken.Wat een top gadget die vegafino!! Bedankt voor de tip!! Weet jij waar ik hem kopen kan voor redelijke prijs?
Al ben ik natuurlijk zo'n keukengadgetfetisjist die een Vegafino gebruikt ipv kaasdoek.
koekje schreef: Het komt uit het blaadje van de ekoplaza.
- 200 gram gedroogde abrikozen, in water geweekt
- 500 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt
- 1 theelepel kardemom
- snufje zout
- 2 theelepels citroensap
- 10 tot 15 druppels vloeibare stevia
1. Pureer de abrikozen met de yoghurt in de blender tot een smeuige, gladde massa. Voeg kardemom, zout, citroensap en stevia toe. Proef of het zoet genoeg is en doe er eventueel nog een paar druppels stevia bij.
2. Draai het ijs in de ijsmachine (circa 1 uur) of bevries het mengsel circa 2 uur in een afgesloten bak in de diepvries. Roer tijdens het bevriezen af en toe goed door met een vork.
Je zou over een tijdje iets met een eidooier kunnen proberen om te binden. Veel roomijs bevat namelijk ook eidooiers.
Leontine schreef: Oersuiker is trouwens ook een van de betere alternatieven voor gerafineerde suiker. Beetje andere smaak maar vele male beter dan stevia!Ligt er wel aan waar voor je geen suiker wilt gebruiken, oersuiker geeft de bloedsuikerspiegel ook een zwieper net zo goed als gerafineerde suiker, stevia doet dat niet, als je er tenminste wat calorieen naast gebruikt.
Verstuurd vanaf mijn Nexus 6 met Tapatalk
pearlsofpassion schreef: Neem je dan ongesuikerde? Want in de meeste amandelmelken zit suiker toegevoegd en dan kan je die natuurlijk al net zo goed gewoon zelf toevoegen...Nee de ongezoete van alpro is prima te doen.
lianneke schreef: Ligt er wel aan waar voor je geen suiker wilt gebruiken, oersuiker geeft de bloedsuikerspiegel ook een zwieper net zo goed als gerafineerde suiker, stevia doet dat niet, als je er tenminste wat calorieen naast gebruikt.Veel minder als gewone suiker gaat ook langzamer.
Ik vind oersuiker wel lekkerder smaken.
Magic schreef: Veel minder als gewone suiker gaat ook langzamer.Misschien kun je dan nog beter biologische palmsuiker gebruiken.
En krijg er geen buikpijn van zoetjes stevia etc, vies en last van.
Leontine schreef: Wat een top gadget die vegafino!! Bedankt voor de tip!! Weet jij waar ik hem kopen kan voor redelijke prijs?Nou, voor een redelijke prijs is ie nergens te koop , maar voor 49,95 € wel hier bijvoorbeeld: http://www.slowjuice.nl/chufamix.html
pearlsofpassion schreef: Dit kan niet met een gewone sapcentrifuge zeker?De meeste zeven zijn te grof, dan komt er te veel pulp mee. Blenderen ipv de staafmixer gebruiken doe ik wel meestal. Is meer afwas, maar ik vind het handiger zo. Met de staafmixer (die van mij althans) werkt alleen als je de noten niet van tevoren laat weken, en ik doe dat meestal wel, omdat ik de geweekte noten ook voor andere recepten gebruik.
Want dat hebben we al staan, dus ik denk niet dat ik dit er hier thuis nog bij krijg dan... Blenderen en door een zeef drukken werkt ook niet voldoende?
Ik herinner mij dat ik ooit eens zoiets geprobeerd heb ze, ik weet niet meer precies hoe ik het toen gedaan heb.
Leontine schreef: Jij gooi het dus in de blender laat het daar mixen en giet het dan in de chufamix? Zo wilde ik het ook doen... Zag alleen steeds op alle filmpjes de staafmixer.Yep, zo doe ik dat. Ik laat het dan eerst een halfuurtje staan allemaal, zodat de gemalen noten naar de bodem van de zeef kunnen zakken. Als je de zeef dan langzaam omhoog haalt en het vocht laat afdruipen, hoef je nog maar heel weinig te stampen om het laatste vocht eruit te krijgen. Plus, je zeef loopt zo niet over, wat wel kan gebeuren als je de stamper meteen in de zeef drukt nadat je de boel uit de blender in de zeef hebt gegoten.
Ik heb hem hier besteld
http://www.superfood.nl/chufamix-notenmelk
Gebruik wekelijks liters plantaardige melk dus verdien het wel terug heb ik mezelf wijs gemaakt
Verstuurd vanaf mijn Nexus 6 met Tapatalk
Anne in Duitsland schreef: Blenderen ipv de staafmixer gebruiken doe ik wel meestal. Is meer afwas, maar ik vind het handiger zo. Met de staafmixer (die van mij althans) werkt alleen als je de noten niet van tevoren laat weken, en ik doe dat meestal wel, omdat ik de geweekte noten ook voor andere recepten gebruik.Ik heb zo'n blender opzetstuk bij mijn Magimix 5200 XL. Maar daarmee kan ik maar maximaal 500 ml. blenderen, anders lekt alles tussen de randen door. Het is ook veel werk alles schoon te maken, dus ik gebruik wel een staafmixer.