Vroeger een kast gebruikt en ik werd er gek van.
Ik had de laden er al grotendeels uit, zodat er meer ruimte vrijkwam, maar dan nog kreeg ik al dat vlees nooit echt goed geordend en gestapeld. En ik heb dan al zo'n kleine portie's...
Als die dagelijks open moet, vriest zo'n kast zo snel aan en als je dan eens achterin moet zijn, is dat uitladen, zakken lostrekken uit het ijs en in een ijsmuur graven. Plus nog eens om de zoveel maand volledig ontdooien omdat het helemaal niet meer te doen is.
Enfin, ik heb hem snel heel vaak vervloekt.
Ik ben dus helemaal voor de kist. Heel tevreden van, veel minder ruimteverlies, minder aanvries, en voor mij veel eenvoudiger om goed geordend te krijgen. Het is nog niet ideaal, want soms moet je ook helemaal tot beneden, maar ik vloek er toch aanzienlijk minder op dan op de kast.
We hebben die kast nog wel, want hij vries heel goed snel in en de lade's zijn super handig om losse portie's in te vriezen zodat ze niet aan elkaar vriezen. Onze twee kisten (voor de katten en onze eigen vriezer) zijn ook lager in verbruik waardoor ze veel meer tijd nodig hebben om vlees of ander voedsel in te vriezen. Ze zouden maar kleine beetje in een keer kunnen invriezen. Nu gaat het een aantal uur in de kast en eens goed bevroren pas in de kist waardoor deze laatste zo weinig mogelijk koude verliest.
Als we de kast niet nodig hebben als reserve (lukt me steeds beter...
), en er hoeft niets nieuws ingevroren, kan hij uitgezet worden. Dat vind ik ook een voordeel.
Oh ja, onze barfvriezer is een 250L en ik krijg er net geen 100kg barf in (kleine porties) als ik echt goed stapel. Gezien het feit dat ik een verbruik van nog geen 400gr per dag heb, is dat relatief gezien behoorlijk veel vriesruimte... Dat de reservekast doorgaans dus niet moet draaien ligt grotendeels aan het feit dat ik al belachelijk veel plaats in de kist heb...
Handig is dat wel...