Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Martine-Tom
#2969368
Voor Coby:
Abon:
Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 5 dl. kokend water
- 1,5 geraspte kokosnoot
- 9 gedroogde pepers
- 10 daun salam

Bumbu:

- 12 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- stukje laos van 2,5 cm.
- 4 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels gula djawa
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten, knoflook en laos fijn. Kook het vlees gaar in het kokende water. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon, houd ongeveer 4,5 dl. bouillon over. Drenk de geraspte kokos in de bouillon en knijp dit uit. Herhaal dit een aantal keren tot je ca. 4,5 dl. kokosmelk hebt. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot een pasta.

Verhit een beetje olie en fruit hierin de bumbu samen met de daun salam en de gedroogde pepers. Voeg de kokosmelk toe als het lekker begint te geuren. Sudder de massa onder af en toe roeren tot het vocht is verdampt en het mengsel olieachtig wordt. Verwijder de daun salam en de lomboks voor het opdienen. Serveer met witte rijst.

Sajoer boontjes:
http://www.keukenliefde.nl/zelfgemaakte-sajoer-boontjes

Rendang Ajam:
http://www.indonesisch-culinair.nl/indo ... -ayam.html
(En voor de vegetarier had ik ipv kip hardgekookt ei erin gedaan, was ook lekker hoorde ik  :))

En verder is het gewoon een site waar super veel lekkere dingen op staan, alle gerechten, kruiden, specerijen staan er ook beschreven en waarmee je ze eventueel kan vervangen, ik vind het een aanrader  :)
http://www.indonesisch-culinair.nl/

Vanavond dus weer indisch, de kliekjes, met weer een vriendin die komt eten, heb alleen even nieuw rundvlees gekocht, gister liep de planning weer wat mis dus heb ik Tom maar de restjes runderlap gevoerd ipv barf...mensen kijken wel raar op zeg als je je hond biefstuk (zo ziet het eruit natuurlijk) in de trein aan het voeren bent  :biggrin2:)
Door coby.p
#2969445
Martine-Tom schreef: Voor Coby:
Abon:
Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 5 dl. kokend water
- 1,5 geraspte kokosnoot
- 9 gedroogde pepers
- 10 daun salam


jij is lieffff, thanks, martine
moet wel ff googelen wat een paar dingen in hemelsnaam zijn,
en nog een paar dingen aanschaffen.
enne, gedr pepers gaan er wat minder in, vindt 1 al pittig ::)
Bumbu:

- 12 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- stukje laos van 2,5 cm.
- 4 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels gula djawa
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de sjalotten, knoflook en laos fijn. Kook het vlees gaar in het kokende water. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon, houd ongeveer 4,5 dl. bouillon over. Drenk de geraspte kokos in de bouillon en knijp dit uit. Herhaal dit een aantal keren tot je ca. 4,5 dl. kokosmelk hebt. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot een pasta.

Verhit een beetje olie en fruit hierin de bumbu samen met de daun salam en de gedroogde pepers. Voeg de kokosmelk toe als het lekker begint te geuren. Sudder de massa onder af en toe roeren tot het vocht is verdampt en het mengsel olieachtig wordt. Verwijder de daun salam en de lomboks voor het opdienen. Serveer met witte rijst.

Sajoer boontjes:
http://www.keukenliefde.nl/zelfgemaakte-sajoer-boontjes

Rendang Ajam:
http://www.indonesisch-culinair.nl/indo ... -ayam.html
(En voor de vegetarier had ik ipv kip hardgekookt ei erin gedaan, was ook lekker hoorde ik  :))

En verder is het gewoon een site waar super veel lekkere dingen op staan, alle gerechten, kruiden, specerijen staan er ook beschreven en waarmee je ze eventueel kan vervangen, ik vind het een aanrader  :)
http://www.indonesisch-culinair.nl/

Vanavond dus weer indisch, de kliekjes, met weer een vriendin die komt eten, heb alleen even nieuw rundvlees gekocht, gister liep de planning weer wat mis dus heb ik Tom maar de restjes runderlap gevoerd ipv barf...mensen kijken wel raar op zeg als je je hond biefstuk (zo ziet het eruit natuurlijk) in de trein aan het voeren bent  :biggrin2:)
Door Mowgli
#2969485
Hier nog geen idee. Het was een lange en drukke dag hier. Schoonmoeders stond al om 09:00 uur vanmorgen op de stoep. Dus het was veel kletsen en tussendoor ook nog veel werken. Ik ben best wel brak (korte nacht) en heb weinig zin om te koken... Maar ja... de laatse weken te vaak buiten de deur gegeten en in brood heb ik geen zin...
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door